Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


31 Οκτ 2012

Η όξινη...βροχή στο Νηπιαγωγείο: Φύλλο Εργασίας για τον κύκλο της...όξινης βροχής




Παράλληλα με την επεξεργασία του θέματος "Ο κύκλος της Βροχής" (βλ.ετικέτα "Βροχή-Νέρό") μπορούμε να θίξουμε το ζήτημα της όξινης βροχής. Από πού δημιουργείται; Τι προκαλεί; Ποιες διαφορές μπορούμε να εντοπίσουμε ανάμεσα στον κύκλο του νερού που ήδη έχουμε επεξεργαστεί και στον κύκλο της όξινης βροχής; Πού μοιάζουν; Πού διαφέρουν; Ως προκαταβολικό οργανωτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα (επεξεργασμένη από το ιστολόγιο http://acidrainintel.blogspot.gr/2010/03/what-is-acid-rain.html)



Οι υπόλοιπες 19 αναρτήσεις του ιστολογίου για το περιβάλλον και την οικολογία βρίσκονται εδώ.




Ακολούθως μπορούμε να επεξεργαστούμε το φύλλο εργασίας κάνοντας συγκρίσεις και εκφράζοντας προβληματισμούς με όσα έχουμε ήδη συζητήσει για τον κύκλο του νερού, ενώ ο κύκλος της όξινης βροχής συμπληρωμένος μπορεί να αξιοποιηθεί για περαιτέρω αναφορές στις δραματικές συνέπειες της όξινης βροχής.


Φύλλο Εργασίας για την Όξινη Βροχή


το συνοδευτικό φύλλο εργασίας, έγχρωμο....


και ασπρόμαυρο



Το φύλλο εργασίας ακολουθεί συμπληρωμένο, ως ενδεχόμενος ενδεικτικός πίνακας αναφοράς την θεματική αυτή περιοχή.



30 Οκτ 2012

Μαθαίνω για το Νερό στο Νηπιαγωγείο: Δραστηριότητα Γραφής

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης (βλ.ετικέτα "Βροχή-Νερό") προτείνεται ένα φύλλο εργασίας - μια δραστηριότητα γραφής - όπου τα παιδιά αντιγράφουν όπως μπορούν μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο την λέξη που περιγράφει την κατάσταση του νερού.
Δείτε το πρώτο φύλλο εργασίας στον σύνδεσμο:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2012/10/1_30.html


Φύλλο Εργασίας (2) για την Γραφή


ασπρόμαυρη εκδοχή



Βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί Εικονογραφημένο Λεξικό Φυσικής για το Δημοτικό:


Φύλλο Εργασίας (1) για το Νερό στο Νηπιαγωγείο: Δραστηριότητα προανάγνωσης

Η θεματική ενότητα "Βροχή-Νερό" (βλ. και σχετική ετικέτα)  μπορεί να μας δώσει την δυνατότητα να επεξεργαστούμε φύλλα εργασίας για την καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση των εννοιών "στερεό - υγρό - αέριο". Η ακόλουθη ανάρτηση προτείνει ένα φύλλο εργασίας με έμφαση στην αναγνώριση των λέξεων σχετικά με το θέμα που διαπραγματευόμαστε.
Βρείτε το δεύτερο φύλλο εργασίας στον σύνδεσμο:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2012/10/blog-post_8907.html

Φύλλο Εργασίας (1) για το Νερό:
Προσπαθώ να διαβάσω....
...είναι στερεό, υγρό ή αέριο;

ασπρόμαυρη εκδοχή...


Βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί Εικονογραφημένο Λεξικό Φυσικής για το Δημοτικό:

Φύλλο Εργασίας για την ενότητα "Βροχή-Νερό" στο Νηπιαγωγείο: οι τρεις φυσικές καταστάσεις του νερού

Με αφορμή τις πρώτες δυνατές βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών, μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τις τρεις φυσικές καταστάσεις του νερού. Επεξεργαζόμενοι την θεματική ενότητα "Κύκλος του Νερού" (**για σχετικές αναρτήσεις, βλ.επίσης την ετικέτα "Νερό-Βροχή"), μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά τον ακόλουθο πίνακα αναφοράς με τις καταστάσεις στις οποίες μπορούμε να βρούμε το νερό γύρω μας (στερεά, υγρή και αέρια), να συζητήσουμε με τα παιδιά, τα οποία καταθέτουν τις εμπειρίες και τις σκέψεις του για το θέμα, και κατόπιν να υλοποίησουμε το φύλλο εργασίας που ακολουθεί.

Πίνακας Αναφοράς:
Οι τρεις φυσικές καταστάσεις του νερού



Φύλλο Εργασίας:
Μαθαίνω την στερεά, υγρή και αέρια μορφή που μπορεί να έχει το νερό





Βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί Εικονογραφημένο Λεξικό Φυσικής για το Δημοτικό:
https://elefys.e-me.edu.gr/
Επιπλέον φύλλα εργασίας για τις 3 καταστάσεις του νερού:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2012/10/1_30.html
http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2012/10/blog-post_8907.html


29 Οκτ 2012

Η σπορά στο Νηπιαγωγείο: Ακολουθώ τις κουκκίδες, για να φτιάξω του τρακτέρ του γεωργού

Από την εξαιρετική ιστοσελίδα http://kiboomuworksheets.com/farm-theme-connect-the-dots-tractor/ μια ιδέα για να σχεδιάσουμε και να χρωματίσουμε το τρακτέρ του αγρότη, μετρώντας τις κουκκίδες από το 1 έως το 20.


Φύλλο Εργασίας για τα Μαθηματικά:
Μετρώ από το 1 έως το 20 και σχεδιάζω το τρακτέρ



Η σπορά στο Νηπιαγωγείο: Φύλλο Εργασίας για τα Μαθηματικά

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ιστορία του μικρού σπόρου για να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν την αλληλουχία των σταδίων ανάπτυξης του φυτού (ή λουλουδιού), μια αλληλουχία που είναι επί της ουσίας μια αριθμητική ακολουθία έξι (6) σταδίων. Τα παιδιά περιγράφουν αρχικά προφορικά την εξέλιξη του μικρού σπόρου, αιτιολογώντας την απάντησή τους και κατόπιν αριθμούν τα στάδια (από το 1 έως το 6), κόβοντας και τοποθετώντας τους αριθμούς στους αντίστοιχους κύκλους.

Φύλλο Εργασίας για τα Μαθηματικά
με αφορμή την θεματική ενότητα "Σπορά"







Η σπορά στο Νηπιαγωγείο: Ο κύκλος ζωής του μικρού σπόρου




Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης (βλ.ετικέτα "ΣΠΟΡΑ") ακολουθεί ένα φύλλο εργασίας που παρουσιάζει τον κύκλο ζωής του μικρού σπόρου σε κυκλική φορά και σε τέσσερα βήματα...Μπορεί να αξιοποιηθεί (συμπληρωμένος) και ως ενδεικτικός πίνακας αναφοράς...

Ο κύκλος ζωής ενός φυτού:
από το σποράκι στο φυτό
που θα μας δώσει και πάλι
τον σπόρο τον μικρό....







Συμπληρωμένος ο κύκλος ζωής του φυτού ως πίνακας αναφοράς.






28 Οκτ 2012

Η σπορά στο Νηπιαγωγείο: η ιστορία του μικρού σπορού

Το φύλλο εργασίας που προτείνεται ακολούθως μπορεί να αξιοποιηθεί στα πλαίσια επεξεργασίας της θεματικής ενότητας "Σπορά" (για ακόμα 7 σχετικές αναρτήσεις, δες αντίστοιχη ετικέτα στο πλάι). Επίσης, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για  αφόρμηση στην ολομέλεια, καθώς οι εικόνες μπορούν να δοθούν ως κάρτες ακολουθίας με παράλληλη περιγραφή και εξήγηση της ιστορίας του μικρού σπόρου.

Φύλλο Εργασίας
για την Σπορά στο Νηπιαγωγείο



...η ασπρόμαυρη εκδοχή



27 Οκτ 2012

Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Ένα φύλλο εργασίας με τα σύμβολα της Πολεμικής Αεροπορίας

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Αεροπορίας στις 8 Νοεμβρίου, μπορούμε να κάνουμε μια μικρή συζήτηση με τα παιδιά σχετικά τους πρωτοπόρους εφευρέτες του πρώτου αεροπλάνου Όρβιλ και Γουίλμπορ Ράιτ, δείχνοντας παράλληλα εποπτικό υλικό από την πρώτη πτήση με το πρώτο αεροπλάνο.





Η εικόνα μπορεί να δώσει αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση σχετικά με την εξέλιξη και την ιστορία του αεροπλάνου...


Συνδυαστικά και ως επέκταση της επεξεργασίας της θεματικής ενότητας "Αεροπορία" (**για επιπλέον αναρτήσεις, βλ.την αντίστοιχη ετικέτα στο πλάι),  μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά τα εμβλήματα-σύμβολα της Πολεμικής Αεροπορίας, να συζητήσουμε για τους συμβολισμούς τους (π.χ.αετός), να εξηγήσουμε τα επετειακά σύμβολα των 80 και 100 χρόνων της Πολεμικής Αεροπορίας και να επεξεργαστούμε ομαδικά ή ατομικά το φύλλο εργασίας, όπου τα παιδιά βρίσκουν την λεπτομέρεια και αντιστοιχίζουν με το σωστό έμβλημα.

Φύλλο Εργασίας:
Ανακαλύπτω την...λεπτομέρεια
εδώ online:








Μαθαίνοντας για το Ψωμί στο Νηπιαγωγείο: Από το σιτάρι στο ψωμί

Με αφορμή την επεξεργασία του θέματος "Ο κύκλος του Ψωμιού" μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ακόλουθο φύλλο εργασίας για να επιχειρήσουμε έναν συνδυασμό με την θεματική περιοχή των σχημάτων. Τα παιδιά παρατηρούν τα σχήματα των αρτοσκευασμάτων και τα τοποθετούν στην αντίστοιχη βιτρίνα. Στην ανάρτηση δίνεται το έγχρωμο και το ασπρόμαυρο template, καθώς επίσης το φύλλο εργασία συμπληρωμένο για επεξεργασία του ως ενδεικτικού πίνακα αναφοράς.

(**για περισσότερες αναρτήσεις σχετικά με την θεματική ενότητα "Σχήματα" και "Σιτάρι-Ψωμί",
βλ.αντίστοιχες ετικέτες)

Φύλλο Εργασίας: Αρτοσκευάσματα
Τα σχήματα κοιτώ
και στη σωστή βιτρίνα κολλώ


το συνοδευτικό φύλλο εργασίας...

Το ασπρόμαυρο template




Το φύλλο εργασίας συμπληρωμένο








26 Οκτ 2012

Νοέμβριος στο Νηπιαγωγείο: μια εικονογραφημένη ακροστιχίδα για τον μήνα Νοέμβριο

Η
εικονογραφημένη ακροστιχίδα του Νοεμβρίου θα δώσει στα παιδιά την δυνατότητα να θυμηθούν μερικές από τις λέξεις που ήδη έχουν επεξεργαστεί. Το συνοδευτικό φύλλο τα βοηθάει να εντοπίσουν την λέξη και να την αντιγράψουν στη σωστή θέση κάθε φορά.

Οι υπόλοιπες αναρτήσεις για τον Νοέμβριο βρίσκονται ΕΔΩ 
(εικονόλεξα, ποιήματα, χρήσιμες συνδέσεις, φύλλα εργασίας)


Νοέμβριος στο Νηπιαγωγείο: Εικονογραφημένη Ακροστιχίδα



και το συνοδευτικό φύλλο εργασίας





Η ασπρόμαυρη εκδοχή:




Μαθαίνω για τα Αεροπλάνα στο Νηπιαγωγείο: άσκηση γραφής

Η ανάρτηση αυτή προτείνει ένα ακόμα φύλλο εργασίας (για τις υπόλοιπες σχετικές αναρτήσεις, βλ. ετικέτα "Αεροπορία"), στο οποίο τα παιδιά καλούνται να γράψουν την λέξη ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ στα φινιστρίνια του αεροπλάνου, ένα γράμμα σε καθε φινιστρίνι.

Μια απλή άσκηση γραφής
με έμφαση στα κεφαλαία γράμματα






Προγραφική Άσκηση με Αεροπλάνα

8 Νοεμβρίου: Γιορτάζει η Αεροπορία....

Μια απλή προγραφική άσκηση με αφορμή την επεξεργασία της θεματιής ενότητας αεροπλάνα, εμπνευσμένη από την εκπαιδευτική ιστοσελίδα http://www.kidslearningstation.com/tracing-lines/.

Φύλλο Εργασίας:
Προγραφική Άσκηση με Αεροπλάνα


Μαθαίνοντας για τα Αεροπλάνα στο Νηπιαγωγείο με αφορμή την γιορτή της Αεροπορίας

Άλλη μια ανάρτηση που αφορά την ημέρα της Αεροπορίας που γιορτάζουμε σε λίγο καιρό (στις 8 του Νοέμβρη). Επιχειρεί να συνδυάσει την γλωσσική ανάπτυξη (εκμάθηση νέου λεξιλογίου σχετικού με την θεματική ενότητα "Αεροπλάνα") με τα μαθηματικά (πολλαπλασιαστικά αριθμητικά). Τα παιδιά προβληματίζονται σχετικά με το πρώτο συνθετικό των λεξεων (μονοπλάνο, διπλάνο και τριπλάνο), προσπαθούν να αιτιολογήσουν τα ονόματα που δόθηκαν στους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών (μετρούν τα πτερύγια του κάθε αεροσκάφους) και βεβαίως προσεγγίζουν την έννοια των πολλαπλασιαστικών αριθμητικών (μονός, διπλός, τριπλός), ενδεχομένως αναφέροντας και άλλα δικά τους παραδείγματα λέξεων με παρόμοια συνθετικά.

Πίνακας Αναφοράς:
Αεροπλάνα μιας...άλλης εποχής και ιστορίας


Μαθαίνοντας για τα Αεροπλάνα στο Νηπιαγωγείο: οι πρώτες ιπτάμενες μηχανές του Leonardo Da Vinci

Με αφορμή την γιορτή της Αεροπορίας (βλ. ετικέτα "Αεροπορία" για σχετικές αναρτήσεις) μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά για τον σπουδαίο εφευρέτη, μηχανικό και αρχιτέκτονα Leonardo Da Vinci. Είναι γεγονός ότι περισσότερο γνωρίζουμε τον Leonardo Da Vinci ως έναν πολύ σημαντικό ζωγράφο και πολύ συχνά επεξεργαζόμαστε πίνακές του στο Νηπιαγωγείο.



Η θεματική αυτή περιοχή και η γιορτή της Αεροπορίας δίνει, πιστεύω, μια πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για τις εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci (τι μάς θυμίζουν τα σχέδιά του, για ποιο λόγο διάλεξε τα συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια, πιστεύουν ότι μπόρεσε ο άνθρωπος να πετάξει με αυτές τις πρωτότυπες μηχανές πτήσης, ποιες οι πιθανές δυσκολίες που θα αντιμετώπισε). Επίσης, δείχνοντας στα παιδιά το περίφημο Ορνιθόπτερο του Leonardo Da Vinci μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να αιτιολογήσουν την ονομασία που δόθηκε στο μηχάνημα αυτό και σε τι μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με τα σημερινά σύγχρονα αεροπλάνα (αλλά και σε τι διαφέρει)....



Μέσα Μεταφοράς στο Νηπιαγωγείο: Φύλλο Εργασίας για τα Αεροπλάνα

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Αεροπορίας, μπορούμε να  αξιοποιήσουμε το ακόλουθο φύλλο εργασίας μαθηματικών για να σχεδιάσουμε κουκκίδα-κουκκίδα ένα αεροπλάνο. Κατόπιν μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά για τα μέρη του αεροπλάνου.
(**οι υπόλοιπες 13 σχετικές αναρτήσεις της θεματικής ενότητας βρίσκονται στις ετικέτες "Μέσα Μεταφοράς" και "Κυκλοφοριακή Αγωγή" στο πλάι του ιστολογίου)

(εμπνευσμένο από την εξαιρετική ιστοσελίδα http://www.bigactivities.com/ctd/transportation/airplanes/airplane.php)

Φύλλο Εργασίας για τα Μαθηματικά


Η γιορτή της Αεροπορίας στο Νηπιαγωγείο: Πίνακας αναφοράς και φύλλο εργασίας

Η ανάρτηση αυτή προτείνει έναν ακόμα πίνακα αναφοράς για τα βασικά μέρη των πολεμικών αεροπλάνων ως συνοδευτικό και υποστηρικτικό υλικό για το φύλλο εργασίας που ακολουθεί και στο οποίο τα παιδιά καλούνται να αναγνωρίσουν ποιο μέρος του αεροπλάνου εικονίζεται και να βάλουν την σωστή λεκτική λεζάντα.

Πίνακας Αναφοράς (2)
για τα βασικά μέρη του πολεμικού αεροπλάνου



Φύλλο Εργασίας:
Βρίσκω το μέρος του αεροπλάνου

Τα παιδιά προσπαθούν να βρουν τα μέρη του αεροπλάνου που εικονίζονται στο φύλλο εργασίας,
γράφοντας στο κάθε ορθογώνιο το όνομα που αντιστοιχεί σε κάθε τμήμα του αεροπλάνου.
Το φύλλο αυτό προσπαθεί να ασκήσει τα παιδιά στις δεξιότητες ανάλυσης και σύνθεσης, εύρεσης του μέρους από το όλο....


έγχρωμο template



ασπρόμαυρο template






Φύλλο Εργασίας για την ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας

Το ακόλουθο φύλλο εργασίας μπορεί να συνδυαστεί με τον πίνακα αναφοράς προηγούμενης ανάρτησης (βλ.ετικέτα "ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"). Τα παιδιά μπορούν είτε να κόψουν και να κολλήσουν τις λέξεις στη σωστή θέση, συμβουλευόμενα τον πίνακα αναφοράς, είτε να αντιγράψουν τις λέξεις στο σωστό ορθογώνιο...

Φύλλο Εργασίας
για τα Βασικά Μέρη
ενός Πολεμικού Αεροσκάφους
εδώ online:




Ημέρα της Αεροπορίας στο Νηπιαγωγείο: πίνακας αναφοράς για τα βασικά μέρη ενός πολεμικού αεροσκάφους

Με αφορμή την γιορτή της Αεροπορίας, μπορούμε να μιλήσουμε για τα βασικά μέρη ενός πολεμικού αεροσκάφους και ακολούθως να προβληματιστούμε σχετικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές του από ένα επιβατικό αεροπλάνο (θα ακολουθήσει και σχετική ανάρτηση).

Ασφαλώς τα είδη των πολεμικών αεροσκαφών είναι πάρα πολλά (καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα). Μπορούμε να επικεντρωθούμε στα πλέον βασικά που είναι: 1) τα πτερύγια ή φτερά (πλαϊνά και ουραίο), η άτρακτος, το πιλοτήριο, ο κινητήρας και το ρύγχος του αεροσκάφους που λέγεται πιο απλά και "μύτη" ή να εξειδικεύσουμε περισσότερο το λεξιλόγιό μας με περαιτέρω φωτογραφικό και εποπτικό υλικό.

Το συγκεκριμένο φύλλο μπορεί να αξιοποιηθεί ως πίνακας αναφοράς για τα βασικά μέρη ενός πολεμικού αεροσκάφους....






25 Οκτ 2012

8 Νοεμβρίου: Γιορτάζει η Αεροπορία

Φύλλο Εργασίας για τα Γράμματα

Το φύλλο εργασίας που προτείνεται στη συγκεκριμένη ανάρτηση επιχειρεί να συνδυάσει την εξάσκηση στην διάκριση των πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων. Τα γράμματα σχηματίζουν την λέξη ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. Συζητάμε σχετικά με τον αριθμό των όμοιων γραμμάτων που βρήκαμε  καθώς και για το πλήθος των γραμμάτων και των συλλαβών που απαρτίζουν την λεξη...
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ