Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


2 Δεκ 2014

Αριθμητικός χιονάνθρωπος: μια πρόταση χειμερινής μαθηματικής δραστηριότητας από τη Γεωργία Μουντζούρη

H συνάδελφος Γεωργία Μουντζούρη μου έστειλε το μαθηματικό παιχνίδι που ακολουθεί. Την ευχαριστώ πολύ.


Αριθμητικός χιονάνθρωπος!
Η δραστηριότητα που περιγράφεται σχετίζεται με την αναγνώριση αριθμητικών ψηφίων (1-20) και την αντιστοίχισή τους με ποσότητες, καθώς και την πράξη της πρόσθεσης.
ΥΛΙΚΑ
1). Ένας μεγάλος χιονάνθρωπος από χαρτόνι.
2). 20 πολύχρωμα καπέλα με αριθμούς από το 1 έως το 20.
3). Πομ πομ (ή κουμπιά)
4). Δύο ζάρια με κουκκίδες.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ο χιονάνθρωπος τοποθετείται στον κέντρο της Γωνιάς Συζήτησης. Τα καπέλα μπαίνουν σε ευθύγραμμη διάταξη με τους αριθμούς μπερδεμένους και με φορά προς τα κάτω για να μην φαίνονται. 
Κάθε παίκτης επιλέγει τυχαία ένα καπέλο, αναγνωρίζει τον αριθμό που αναγράφεται και το δείχνει στα υπόλοιπα παιδιά-ελεγκτές. Έπειτα, τοποθετεί το καπέλο στο κεφάλι του χιονάνθρωπου και απαριθμεί τόσα πομ πομ (ή κουμπιά) όσα αναγράφει ο αριθμός. Η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου εξαντληθούν όλα τα καπέλα.
   
Σε επόμενες δράσεις, το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή στην πράξη της πρόσθεσης. Παρουσιάζουμε τα δύο ζάρια στα παιδιά και εξηγούμε τη χρήση τους. Χρησιμοποιούνται μόνο τα καπέλα με αριθμούς από το 2 (το μικρότερα άθροισμα που μπορεί να προκύψει από δύο ζάρια) έως το 12 (το μεγαλύτερο άθροισμα) και τα τοποθετούμε έτσι ώστε να φαίνονται οι αριθμοί.
Κάθε παίκτης ρίχνει διαδοχικά τα δύο ζάρια. Έπειτα, μετρά τις κουκκίδες και φορά στον χιονάνθρωπο το καπέλο με το αντίστοιχο άθροισμα. Τέλος, τοποθετεί στο σώμα του το σωστό αριθμό με πομ πομ ή κουμπιά.  

2 σχόλια:

Carolyn είπε...

Remove the snowman pattern. It is copyrighted material from www.daniellesplace.com -http://www.daniellesplace.com/html/winter_crafts.html#snowmen

Τάνια Μάνεση είπε...

Already removed. Thanks for letting me know. I am really sorry. I did not know that the material was copyrighted.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ