Με αφορμή την εξαιρετική ανάρτηση της συναδέλφου Ελένης για τους θεούς του Ολύμπου που θα βρείτε στον σύνδεσμο
προτείνονται ακολούθως παζλ με τους 12 θεούς του Ολύμπου με βάση τα κεντρικά σημεία αναφοράς για τον κάθε θεό.
Έτσι, ο Δίας εμφανίζεται με τον θρόνο του αρχηγός όλων των θεών που μένουν στον Όλυμπο, με τον αετό και τους κεραυνούς του, με τη γυναίκα του την Ήρα, καθώς επίσης και με το άρμα του.
Η Ήρα, προστάτιδα της οικογένειας και του γάμου εμφανίζεται με τον άντρα της, τον Δία, τα αγαπημένα της ζώα, το παγώνι και τον κούκο, το σκήπτρο της αλλά και το ρόδι που συνήθως κρατάει.
Η Αφροδίτη, γεννημένη στην Κύπρο από τον αφρό της θάλασσας, εμφανίζεται με τον άντρα της, τον Ήφαιστο, τον γιο της, τον φτερωτό θεό Έρωτα, ενώ το όνομά της έχει πάρει και ο πλανήτης Αφροδίτη.
Ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, εμφανίζεται με το άρμα του, την τρίαινα και το δελφίνι που είναι το αγαπημένο ζώο του. Έχει και αυτός τον δικό του πλανήτη, ενώ σε αυτόν είναι αφιερωμένος και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Η Άρτεμις, θεά του δάσους και των βουνών, θεά του κυνηγιού και δίδυμη αδερφή του θεού Απόλλωνα, εμφανίζεται με το τόξο, τα βέλη και την φαρέτρα της, ενώ αγαπημένο της ζώο είναι το ελάφι.
Η θεά Αθηνά με την περικεφαλαία, την πανοπλία, την ασπίδα και το δόρυ της, θεά της σοφίας, εμφανίζεται με τα αγαπημένα της ζώα, το φίδι και την κουκουβάγια, αλλά και με το αγαπημένο της δέντρο, την ελιά.
Ο Ήφαιστος, θεός της φωτιάς και της μεταλλουργίας, εμφανίζεται με την λαβίδα του, την γυναίκα του Αφροδίτη, την μητέρα του Ήρα, αλλά και την γυναίκα που ο ίδιος δημιούργησε, την Πανδώρα.
Η Δήμητρα, θεά της γεωργίας και της καλλιέργειας, εμφανίζεται με τον πατέρα της Κρόνο, την μητέρα της Ρέα, την κόρη της Περσεφόνη (που της άρπαξε ο θεός Πλούτωνας με το άρμα του), τις 4 εποχές, και τα σύμβολά της, το δρεπάνι και το σιτάρι.
Ο Άρης, θεός του πολέμου, εμφανίζεται με τα όπλα και το άρμα του, την αγαπημένη του Αφροδίτη, τους γονείς του Δία και Ήρα, ενώ έχει δώσει το όνομά του στον κόκκινο πλανήτη, τον Άρη.
Ο Απόλλωνας, δίδυμος αδερφός της Άρτεμης, θεός της μουσικής και του τραγουδιού, εμφανίζεται με την λύρα του (η πρώτη του λύρα ήταν φτιαγμένη από καβούκι χελώνας), το αγαπημένο του φυτό, τον ηλίανθο, και την Δάφνη που οι θεοί μεταμόρφωσαν σε δέντρο, για να γλυτώσει από το "κυνήγι" του Απόλλωνα που την κυνηγούσε.
Ο Ερμής, αγγελιαφόρος των θεών, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, εμφανίζεται με τον πέτασο, τα φτερωτά του σανδάλια και το φτερωτό του καπέλο, ενώ αποτελεί σύμβολο των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Ο Διόνυσος, θεός του κρασιού, της χαράς, του γλεντιού αλλά και του θεάτρου, εμφανίζεται με τους φίλους του, Σάτυρους και Σειληνούς, την μητέρα του Σεμέλη και τον πατέρα του τον Ποσειδώνα.
Η Εστία (της οποίας τη θέση στο δωδεκάθεο πήρε ο Διόνυσος), θεά του σπιτιού και της οικογένειας, εμφανίζεται με την φωτιά-εστία, την μητέρα της Ρέα και τον πατέρα της Κρόνο.
Τα παζλ των 12 θεών του Ολύμπου
ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΜΑΖΙ