ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

4 Οκτ 2012

Παγκοσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

Στις 9 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων. Η συγκεκριμένη ανάρτηση, καθώς και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν στην ετικέτα "Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων" προτείνουν φύλλα εργασίας που έχουν ως θέμα τους τα γραμματόσημα. Έχοντας συζητήσει με τα παιδιά για τη σημασία των γραμματοσήμων, για τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα και τη λειτουργία τους, για τους ανθρώπους που συλλέγουν γραμματόσημα και γενικά για τον φιλοτελισμό, μπορούμε να "κλείσουμε" την επεξεργασία αυτής της υποενότητας με μερικά φύλλα εργασίας...

(επίσης για το Αλφαβητάρι του Ταχυδρομείου, δες στον παράκάτω σύνδεσμο:
ενώ για πίνακες ζωγραφικής με...ταχυδρόμους μιας άλλης εποχής  και συνοδευτικά ποιήματα, μπορείς να επισκεφτείς τον σύνδεσμο:



Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων
στο Νηπιαγωγείο

Φύλλο Εργασίας (1)

Τα παιδιά χωρίζουν τα γραμματόσημα σε κατηγορίες (ζώα, οχήματα, αθλήματα-σπορ) και τα επικολλούν στην σωστή στήλη κάθε φορά. Παράλληλα συζητάμε για τις αναπαραστάσεις των γραμματοσήμων, την χώρα προέλευσης αλλά και την τιμή τους. Μπορούμε να βρούμε ποιο είναι πιο ακριβό, ποια γραμματόσημα έχουν την ίδια τιμή; Γιατί άραγε να διαφέρουν οι τιμές των γραμματοσήμων; Μερικές ερωτήσεις, και σίγουρα άλλες που θα προκύψουν από τα παιδιά, είναι λίγα μόνο από τα ερεθίσματα που μπορεί να μας δώσει η διαπραγμάτευση και επεξεργασία της θεματικής αυτής ενότητας.






Το δίνω και σε ασπρόμαυρο template
(μπορούμε να κάνουμε την αρχική συζήτηση χρησιμοποιώντας έγχρωμη εκτύπωση και να δώσουμε την ασπρόμαυρη εκδοχή ως ατομικό φύλλο εργασίας)




1 σχόλιο: