ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

14 Μαρ 2013

Προφορικά Παιχνίδια στο Νηπιαγωγείο: Γλωσσικές Ακολουθίες και Ολοκλήρωση Προτάσεων

Στη νέα αυτή ενότητα θα προτείνονται κάποια γλωσσικά, προφορικά παιχνίδια με έμφαση στην κατανόηση γλωσσικών-νοηματικών ακολουθιών, την ολοκλήρωση προτάσεων με νόημα, τη δημιουργία προτασιακών δομών με λογική δομή ή σχέση αιτίου-αιτιατού, καθώς και παιχνίδια γραφο-φωνολογικής ενημερότητας.

Η αφορμή για την δημιουργία αυτών των ενοτήτων ήταν η μελέτη ενός πολύ ενδιαφέροντος άρθρου σχετικά με τη Νέα Έκδοση του Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης, το οποίο μπορείτε να βρείτε και να "κατεβάσετε" ΕΔΩ.

Παίζουμε το παιχνίδι αφήνοντας τα παιδιά να ολοκληρώσουν ό,τι λείπει.

Προφορικα Παιχνίδια
1. για την άσκηση στις γλωσσικές ακολουθίες
  

 2. για την άσκηση στην ολοκλήρωση προτάσεων
 




4 σχόλια:

  1. Τάνια καλημέρα! Είναι εξαιρετική η νέα σου ενότητα! Μας εκπλήσσεις συνέχεια! Ήθελα να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις που θα μπορούσα να βρω τέτοιου είδους παιχνίδια, κυρίως γλωσσικές αναλογίες? Υπάρχει κάποιο βιβλίο? Δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι σχετικό. Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :))
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου μέρα και ευχαριστώ που επικοινώνησες. Το ενδιαφέρον για τη θεματική αυτή ενότητα έχει προκύψει κατά κύριο λόγο από το ετήσιο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής που παρακολουθώ φέτος. Δυστυχώς εμπεριστατωμένη και εξειδικευμένη βιβλιογραφία με στοχευμένα προφορικά γλωσσικά παιχνίδια δεν υπάρχει. Μπορούμε όμως να δημιουργούμε τέτοιες δράσεις με κάπως έμμεσο τρόπο, κρίνοντας από τη στοχοθεσία των εκάστοτε προγραμμάτων Ειδικής κυρίως Αγωγής. Θα επανέλθω με νεότερα καθώς και με αναλυτική βιβλιογραφία για καλύτερη ενημέρωση. Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάνια σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου :) Θα σου στείλω ένα σχετικό email. :)))))))))))) Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα η νέα σου ενότητα! Κρατάω το υλικό! Φιλιά Τάνια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή