ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

31 Ιαν 2014

Άνθρωποι του κόσμου και της Γης: εποπτικό υλικό, πίνακες/κάρτες αναφοράς και παιχνίδια

Ακολουθεί εποπτικό υλικό σχετικά με τη θεματική ενότητα Άνθρωποι του κόσμου και της Γης. Με το θέμα ασχολήθηκαν πρόσφατα η Βούλα (ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την εξαιρετική δουλειά της) και το Μαγικό Καπέλο (ΕΔΩ θα βρείτε τις πολύ ενδιαφέρουσες σχετικές αναρτήσεις).

Στην ετικέτα ΦΥΛΕΣ θα βρείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις του ιστολογίου, οι οποίες ανά ανάρτηση βρίσκονται και ΕΔΩ ως σύνδεσμοι.

Δίνεται αρχικά ένας χάρτης των πέντε ηπείρων ως πίνακας αναφοράς και ένας "κενός" με συνοδευτικές κάρτες αλλά και τις ηπείρους ξεχωριστά.

Επίσης, έχουν επιλεγεί κάρτες αναφοράς με κάποια από τα παιδιά του κόσμου με τις σημαίες των χωρών τους, που μπορούν να δώσουν αφορμή για "παιχνίδια γεωγραφίας": σε ποια ήπειρο μένει το κάθε παιδί (διάκριση ηπείρου/χώρας), πόσο μακριά είναι από μας, ποιοι μένουν πιο κοντά, εμείς ποιους θα "συναντούσαμε"γρηγορότερα κ.ο.κ.
Τέλος, δίνονται 3 τριπλές κάρτες παιχνιδιού σαν παζλ για ανασυνθέσεις του σώματος των παιδιών, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν για να φτιάξουμε συνδυασμούς ρούχων και ενδυμασιών μπερδεύοντας τις καρτέλες...

ΚΟΣ6 ΚΟΣ5
ΚΟΣ7 ΚΟΣ9
ΚΟΣ1 ΚΟΣ2
ΚΟΣ3  ΚΟΣ8
ΚΟ1 ΚΟ2
ΚΟ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου