ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

21 Φεβ 2016

Βιβλιοπροτάσεις για τη θεματική ενότητα Περιβάλλον και την Οικολογία

Ακολουθούν χρήσιμες συνδέσεις και βιβλιοπροτάσεις με παραμύθια σχετικά με την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος. Προτείνονται κυρίως βιβλία και παραμύθια που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ένα εξαιρετικό παραμύθι της Αγγελικής Ταρασιάδου που πραγματεύεται ένα πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον θέμα, την αγάπη για τα βότανα και κατ'επέκταση την καλλιέργεια της οικολογικής/περιβαλλοντικής συνείδησης:
"Ο βοτανόκηπος της Χριστίνας", Αγγελική Ταρασιάδου 
από τις εκδόσεις Επτάλοφος.




Οι υπόλοιπες 19 αναρτήσεις του ιστολογίου για το περιβάλλον και την οικολογία βρίσκονται εδώ.

1.
(7 παραμύθια που μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf)
2.
Σειρά: οικοπαραμύθια-Κέδρος
1. Οι τρεις δροσοσταλίδες 2. Εγώ ο Κανέλος 3. Ο κόκκινος γίγαντας 4. Η μοναχική φώκια και το παλτό της κυρίας Προέδρου 5. Το χρυσόδεντρο που τραγουδούσε 6. Φοίβη, η ελαφίνα του φεγγαριού.

Σειρά: οικολογήματα - Πατάκης
Σειρά: φροντίζω τον πλανήτη μου - Μεταίχμιο
3.
Η ενέργεια, κλικ
Τα σκουπίδια, μπλιαχ
Το νερό, πλατς
Ο αέρας, φουου
4.
Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει / Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί / Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο σκουπιδονήσι / Με το ποδήλατο αρχηγό το αυτοκίνητο νικώ / Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ / Το αστροπελέκι με την περιέργεια βρίσκει λύση για την ενέργεια / 


5.
(12 βιβλία για το περιβάλλον που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε μορφή pdf)
6.



7.
Στον σύνδεσμο
θα βρείτε μια εκτενή λίστα 110 βιβλίων για όλες τις ηλικίες για τη θεματική ενότητα "Οικολογία-Περιβάλλον-Προστασία της Φύσης και του Πλανήτη μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου