ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

26 Φεβ 2015

Ενημέρωση για online αγγλο-ελληνικό και ελληνο-αγγλικό λεξικό της bab.la

Ακολουθεί ενημέρωση σχετικά με το online 
ελληνοαγγλικό λεξικό της bab.la


 Ευχαριστώ τον κύριο Παναγιώτου για την ενημερωτική επιστολή που μου έστειλε.
 
Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, κλικ στον σύνδεσμο:
http://www.babla.gr/αγγλικα-ελληνικα/

Το Ελληνοαγγλικό λεξικό της bab.la
(Αμβούργο, 11 Φεβρουαρίου 2015) 
«Η ελληνική, μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες, ήταν απούσα από τα λεξικά της bab.la ως αυτή τη στιγμή. Ενώ κανονικά ο χρόνος μας εστιάζεται παραπάνω στην βελτίωση της ποιότητας των λεξικών που έχουμε ήδη κυκλοφορήσει, νιώσαμε ότι τα Ελληνικά είναι μια γλώσσα κλειδί την οποία έπρεπε να μπορούμε να διαθέσουμε. Είχαμε πολλούς χρήστες που την ζητούσαν και είμαστε βέβαιοι ότι θα ληφθεί πολύ θετικά», είπε η επικεφαλής περιεχομένου Joanna Maschke. «Φυσικά, υπάρχουν ήδη μερικά Ελληνοαγγλικά λεξικά στο διαδίκτυο, αλλά η έρευνα μας έδειξε ότι υφίσταται ακόμη ένα μεγάλο κενό σε αυτόν τον τομέα, το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί. Η ελληνική γλώσσα αριθμεί παραπάνω από 13 εκατομμύρια ομιλητές ανά τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι η γλωσσική γνώση και η τεχνική τεχνογνωσία μας θα βοηθήσουν όσο το δυνατό περισσότερους χρήστες».
Μαζί με αποδόσεις όρων, γραμματικές πληροφορίες, και συνώνυμα η bab.la προσφέρει καθοδήγηση προφοράς και παραδείγματα φράσεων για καλύτερη κατανόηση. Στο ελληνικό φόρουμ, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την Ελληνική γλώσσα, κουλτούρα, γραμματική κ.τ.λ. και να λάβουν απαντήσεις από άλλα μέλη της κοινότητας bab.la, ή μπορούν να συζητήσουν την ορθογραφία και χρήση διαφόρων λέξεων και φράσεων.
Επιπλέον, ενθαρρύνουμε τους χρήστες να συμμετάσχουν μαζί μας στην επέκταση του λεξικού. «Ήδη έχουμε δημιουργήσει μια σταθερή βάση για το Ελληνοαγγλικό λεξικό, με πολλές ακριβείς και λεπτομερείς αποδόσεις όρων. Παρ'όλα αυτά, η Ελληνική είναι μια γλώσσα με πλούσια ιστορία και εξελίσσεται συνεχώς. Εμείς προσκαλούμε τον ελληνόφωνο κοσμο να μας βοηθήσει να κρατήσουμε το λεξικό ενήμερο», εξηγεί ο Γιώργος Παναγιώτου, διαχειριστής περιεχομένου για το ελληνικό λεξικό.
Η ελληνική έκδοση της πύλης γλωσσών bab.la μπορεί να βρεθεί στην διεύθυνση: http://www.babla.gr/
Σχετικά με την bab.la:
Η bab.la είναι μια διαδικτυακή πύλη γλωσσών που προσφέρει πλήθος δωρεάν ηλεκτρονικών δίγλωσσων λεξικών, καθώς και μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία για την εκμάθηση γλωσσών. Επισήμως διαθέσιμη σε 26 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, κινέζικα, τσέχικα, δανέζικα, ολλανδέζικα, εσπεράντο, φινλανδικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, χίντι, ουγγρικά, ινδονησιακά, ιταλικά, γιαπωνέζικα, κορεάτικα, νορβηγικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρουμανικά, ρωσικά, ισπανικά, σουαχίλι, σουηδικά, ταϊλανδέζικα, και τουρκικά), η ιστοσελίδα λειτουργεί με βάση το μοντέλο τύπου γουΐκι, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνεισφέρουν νέο περιεχόμενο και να δώσουν την γνώμη τους για το υπάρχον. Η bab.la ιδρύθηκε το 2007 από τους Δρ Andreas Schroeter και Patrick Uecker.
Επικοινωνία:
Γιώργος Παναγιώτου
E-mail: georgios [at] bab.la | Τηλέφωνο: +49 40 707080955
Διεύθυνση: bab.la GmbH, Alter Fischmarkt 5, 20457 Αμβούργο, Γερμανία
Twitter: @babla | Facebook: http://www.facebook.com/babla.languages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου