Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


9 Οκτ 2021

Προσεγγίζοντας τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης στο Νηπιαγωγείο: εκπαιδευτικά βίντεο και διδακτική αξιοποίηση παραμυθιού

Για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ακολουθούν χρήσιμα εκπαιδευτικά βίντεο, τα οποία εξηγούν με γρήγορο, απλό και κατανοητό τρόπο το περιεχόμενο των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. 

Δύο επιπλέον αναρτήσεις με χρήσιμο εποπτικό υλικό, θα βρείτε στους εξής συνδέσμους:
&

Χρήσιμα βίντεο για τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 
[για το Νηπιαγωγείο]
Τα βίντεο είναι στα αγγλικά, αλλά χωρίς ήχο μπορούν να εξηγηθούν στα ελληνικά και να γίνουν κατανοητοί οι στόχοι από παιδιά προσχολικής ηλικίας και μικρών τάξεων του Δημοτικού.


(εξαιρετικό βιβλίο, "I am ONE, a book of action)

(συνοπτική εξήγηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης)

(εικονογραφημένη ιστορία, στα αγγλικά, για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης)

(ενδιαφέρον παραμύθι για την έννοια της αειφορίας και της "πράσινης" ανάπτυξης)

(ένα ακόμα ενδιαφέρον βίντεο για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης)

(πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την προστασία του περιβάλλοντος που μπορεί να συνδυαστεί με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης)


(Το βιβλίο της Γης, πολύ ενδιαφέρον παραμύθι)

Ακολουθούν πολύ σύντομα βίντεο με εξήγηση καθενός από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Στόχος 1310.
(o σύνδεσμος της United Nations με εκπαιδευτικό υλικό για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης)

Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε την ιστορία της Frieda, που εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο το περιεχόμενο των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από ένα παραμύθι.
Βρείτε το παραμύθι επίσης στον σύνδεσμο:

Ακολουθεί διδακτική αξιοποίηση της ιστορίας 
με ένα online παιχνίδι.
Βρείτε το πρώτο μέρος του παιχνιδιού στον σύνδεσμο:
Βρείτε το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού στον σύνδεσμο:

Επιπλέον online παιχνίδια
(τροχός)

&
(παιχνίδι μνήμης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ