Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


16 Σεπ 2021

Ένας τροχός για να γνωριστούμε καλύτερα

Σε συνέχεια προηγούμενων αναρτήσεων με θέμα τις δραστηριότητες γνωριμίας, προτείνεται στη συνέχεια ένας τροχός με ερωτήσεις, προκειμένου τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα. Γυρίζουμε τον τροχό και τα παιδιά απαντούν με τη σειρά στην ερώτηση που κάθε φορά τους τυχαίνει.Βρείτε το παιχνίδι στον σύνδεσμο:

15 Σεπ 2021

Κείμενο Πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων (παράδειγμα)

 Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτηση [Σχέδιο Δράσης Σχολικής Μονάδας], ακολουθεί μια πρόταση για το κείμενο του συνοδευτικού Πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μορφή αρχείου .doc και να το τροποποιήσετε ανάλογα με το δικό σας Σχέδιο Δράσης.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι 

για τις επιμέρους ενότητες των θεματικών κύκλων:

http://iep.edu.gr/el/psifiako-apothetirio/skill-labs

Βρείτε το κείμενο του Πρακτικού στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/document/d/1SoBns2CLwzphinUxxCP3KEZqjYPkoP9g/edit?usp=sharing&ouid=104573210260327156219&rtpof=true&sd=true

Επιλέξτε Αρχείο, Λήψη και μετά Microsoft Word για να αποθηκεύσετε το αρχείο.

Στο αρχείο δεν έχει συμπεριληφθεί το αρχικό εισαγωγικό κείμενο που συνήθως χρησιμοποιείται στη σύνταξη των Πρακτικών.

Σχέδιο Δράσης Σχολικής Μονάδας για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων (παράδειγμα)

Ακολουθεί παράδειγμα Σχεδίου Δράσης Σχολικής Μονάδας για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μορφή αρχείου .doc και να το επεξεργαστείτε ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιλογές εργαστηρίων της Σχολικής σας Μονάδας.

Χρήσιμο επιπλέον υλικό θα βρείτε στους συνδέσμους:

http://iep.edu.gr/el/psifiako-apothetirio/skill-labs

Στο παράδειγμα δεν έχει συμπεριληφθεί ο Αναστοχασμός και η Τελική Αξιολόγηση της Εφαρμογής, που θα συμπληρωθεί μετά το πέρας των εργαστηρίων. 

Με βάση το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης, θα βρείτε εδώ υπόδειγμα Πρακτικού για τον Σύλλογο Διδασκόντων και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Βρείτε το αρχείο στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Επιλέξτε από το μενού Αρχείο, Λήψη και Microsoft Word για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

https://docs.google.com/document/d/1FxgGinPevoBrXr5oA8ive_HAgwx23Fdf/edit?usp=sharing&ouid=104573210260327156219&rtpof=true&sd=true

8 Σεπ 2021

Γνωρίζοντας τα εργαλεία της e-me content με αφορμή ένα παράδειγμα, μέρος Γ': παρουσίαση για τις πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο [Course Presentation]

 Παρουσίαση διαφανειών για την εξοικείωση 
    με τα εργαλεία της e-me content (γ'μέρος). 
Περιλαμβάνει το εργαλείο Course Presentation.


Έτοιμη η παρουσίαση με προτάσεις διδακτικής αξιοποίησης για τις πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο βρίσκεται στον σύνδεσμο:

Βρείτε το α' μέρος της παρουσίασης των εργαλείων της e-me στον σύνδεσμο:

Βρείτε το β' μέρος της παρουσίασης των εργαλείων της e-me στον σύνδεσμο:

Βρείτε το γ' μέρος με βήμα-βήμα παρουσίαση 
του εργαλείου Course Presentation της e-me content 
στον σύνδεσμο:

Φυλλάδιο γνωριμίας (για τους γονείς του Νηπιαγωγείου)

 Ακολουθεί ένα απλό φυλλάδιο γνωριμίας του παιδιού για τους γονείς του Νηπιαγωγείου. Τις υπόλοιπες αναρτήσεις σχετικά με την Ενημέρωση Γονέων θα τις βρείτε ΕΔΩ.Επεξεργάσιμο τρίπτυχο φυλλάδιο ενημέρωσης γονέων για το Νηπιαγωγείο

Ακολουθεί μία πρόταση συνοπτικού ενημερωτικού φυλλαδίου, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε σε διπλή όψη (μπρος-πίσω) σε χαρτονάκι και να το διπλώσετε σαν τρίπτυχο. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή παρουσίασης διαφανειών, για να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

Τρίπτυχο συνοπτικό ενημερωτικό φυλλάδιο ενημέρωσης γονέωνΣτον ακόλουθο σύνδεσμο επιλέξτε από το μενού Αρχείου, μετά Λήψη και μετά Microsoft Powerpoint. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο της παρουσίασης όπως σας εξυπηρετεί.

7 Σεπ 2021

Ενημερωτικό φυλλάδιο (συνοπτικό) για τους γονείς του Νηπιαγωγείου

 Ακολουθεί συνοπτικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους γονείς του Νηπιαγωγείου. Τις υπόλοιπες σχετικές με την Ενημέρωση Γονέων στο Νηπιαγωγείο αναρτήσεις θα τις βρείτε ΕΔΩ.

Είναι φτιαγμένο στην εφαρμογή Postermywall. Αν θέλετε να διαμορφώσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο με βάση τις ανάγκες της σχολικής σας μονάδας, θα βρείτε εδώ την παρουσίαση για τη διδακτική αξιοποίηση της εφαρμογής 
(από τη διαφάνεια 16 και εξής).


"Μπες και σήμερα στο παραμύθι της τάξης μας": πρόταση για παρουσιολόγιο και διακόσμηση πόρτας

  Ακολουθεί πρόταση για διακόσμηση πόρτας. Προτείνεται για το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. 

Τις υπόλοιπες προτάσεις για Διακόσμηση Πόρτας θα τις βρείτε ΕΔΩ.

"Μπες και σήμερα στο παραμύθι της τάξης μας"

Ακολουθούν δύο προτάσεις υλοποίησης:

1.


2. (ιδέα για τον φελλοπίνακα της τάξης)


Εκτυπώσιμο υλικό:

Τα γράμματα με την γραμματοσειρά AC-Hollow θα τα βρείτε στον σύνδεσμο:

http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2018/03/ac-hollow.html

Μπορείτε να κατεβάσετε τη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας από τον σύνδεσμο:

https://en.maisfontes.com/ac-hollow-unicode"Στη γειτονιά του ονείρου": πρόταση για διακόσμηση πόρτας (για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό)

 Ακολουθεί πρόταση για διακόσμηση πόρτας. Προτείνεται για το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. 

Τις υπόλοιπες προτάσεις για Διακόσμηση Πόρτας θα τις βρείτε ΕΔΩ.

"Στη γειτονιά του ονείρου"


Εκτυπώσιμο υλικό:


                 

"Φτάσε όπου δεν μπορείς": ιδέα για διακόσμηση πόρτας (για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό)

Ακολουθεί πρόταση για παρουσιολόγιο και διακόσμηση πόρτας. Προτείνεται για το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Η ιδέα στηρίζεται στη γνωστή ρήση του Νίκου Καζαντζάκη "Φτάσε όπου δεν μπορείς". Εννοείται ότι μπορούν να δοθούν διαφορετικές αποτυπώσεις του νοήματος, που επί της ουσίας εστιάζει στην αξία της προσωπικής προσπάθειας για την επίτευξη του όποιου στόχου θέτουμε στη ζωή μας. Με την έννοια αυτή μπορούμε να τροποποιήσουμε το κείμενο ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, στην οποία απευθυνόμαστε αλλά και τη δική μας θεώρηση και αισθητική.

                    "Φτάσε όπου δεν μπορείς"


Εκτυπώσιμο υλικό:

Τα γράμματα με την γραμματοσειρά AC-Hollow θα τα βρείτε στον σύνδεσμο:

http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2018/03/ac-hollow.html

Μπορείτε να κατεβάσετε τη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας από τον σύνδεσμο:

https://en.maisfontes.com/ac-hollow-unicode


ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ