Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


2 Νοε 2012

Νοέμβριος στο Νηπιαγωγείο: Αξιοποιώντας τα "σύννεφα λέξεων" για την εισαγωγή των θεματικών ενοτήτων του μήνα

Φτιάχνοντας τον εννοιολογικό χάρτη του Νοεμβρίου στο λογισμικό πρόγραμμα Wordle

Εισάγοντας τα παιδιά στις θεματικές ενότητες που πρόκειται να διαπραγματευτούμε κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου, τα οποία μάλιστα συνήθως μπορεί να αναγράφονται και στο ημερολόγιο του μήνα, μπορούμε εναλλακτικά και συνδυαστικά (κυρίως εστιάζοντας σε δραστηριότητες προανάγνωσης) να αξιοποιήσουμε τα "σύννεφα λέξεων" που μπορούμε να έχουμε δημιουργήσει σε κάποιο σχετικό λογισμικό πρόγραμμα (βεβαίως μπορούμε να τα δημιουργήσουμε και με τα παιδιά σε μικρές ομάδες εργασίας).

Για τη συγκεκριμένη ανάρτηση έχει χρησιμοποιηθεί το λογισμικό Wordle, το οποίο είναι αρκετά εύχρηστο και πρακτικό. Στόχος είναι να "ανακαλύψουμε" τις λέξεις των θεμάτων του Νοεμβρίου, να τις εντοπίσουμε και να τις διαβάσουμε, να κάνουμε συγκρίσεις ανάμεσα στα σύννεφα, να σχολιάσουμε την φορά των γραμμάτων κάθε φορά, το πότε είναι πιο εύκολη η ανάγνωση των λέξεων, τις διαστάσεις των γραμμάτων, τον ρόλο των χρωμάτων. Οπωσδήποτε η δραστηριότητα γίνεται πιο εύκολη αν έχουμε συνοδευτικά κάποιον εικονογραφημένο πίνακα αναφοράς με τις λέξεις, στις οποίες θέλουμε να επικεντρωθούμε ή ακόμα αν έχουμε καρτέλες αναφοράς με την κάθε λέξη που καλούμαστε να εντοπίσουμε.

Λειτουργώντας ως προκαταβολικός οργανωτής, το "σύννεφο λέξεων" μπορεί να δώσει ένα ισχυρό ερέθισμα στα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους "σύννεφο" όχι ηλεκτρονικά, αλλά γράφοντας τις λέξεις στο χαρτί στη διάσταση που θέλουν, με τα χρώματα που θέλουν, στην φορά που θέλουν, κάνοντας τους δικούς τους δημιουργικούς συνδυασμούς.Ενδεικτικά προτείνω τα ακόλουθα "σύννεφα λεξεων" για συγκρίσεις και απόπειρες πρώτης...ανάγνωσης.
Ασφαλώς μπορούν  να υπάρξουν άπειρες εναλλακτικές λύσεις.

Δουλεύοντας με τα "σύννεφα λεξεων"
στο Νηπιαγωγείο


Πρόταση 1Πρόταση 2Πρόταση 3Πρόταση 4ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ