Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


4 Ιαν 2013

Τα ηφαίστεια στο Νηπιαγωγείο: 5 χρήσιμες συνδέσεις με online εκπαιδευτικά βίντεο και ένα Φύλλο Εργασίας

Η ανάρτηση αυτή προτείνει 5 χρήσιμες συνδέσεις με online εκπαιδευτικά βίντεο για την καλύτερη κατανόηση των στρωμάτων που αποτελούν το εσωτερικό της Γης. Επειδή είναι στην αγγλική γλώσσα μπορούν απλά να χρησιμοποιηθούν ως προκαταβολικός οργανωτής και παράλληλα με τις επεξηγήσεις του εκπαιδευτικού να αποτελέσουν την βάση για απλά πειράματα στο πλαίσιο του Νηπιαγωγείου.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7533964.stm
(προβολή διαφανειών που ξεκινά από τα στρώματα της γης και εξηγεί την λειτουργία των ηφαιστείων)

http://www.youtube.com/watch?v=A4dRMmxrQMo
(εκπαιδευτικό βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφόρμηση για πειράματα - με μήλο και μπαλόνι - που εξηγούν τα στρώματα της γης και την δημιουργία των ηφαιστείων)

http://www.neok12.com/php/watch.php?v=zX06694e581a074f6e005367&t=Volcanoes
(εκπαιδευτικό βίντεο που εξηγεί την δημιουργία των ηφαιστείων με τρισδιάστατη παρουσίαση των στρωμάτων της γης)

http://www.makemegenius.com/video_play.php?id=50
(από την εκπαιδευτική σειρά προσχολικής ηλικάς make me genius, ένα βίντεο που προσομοιάζει τα στρώματα της Γης με ένα...αυγό - ενδείκνυται για αφόρμηση πειραματισμού στην τάξη) -

http://www.learner.org/interactives/dynamicearth/structure.html
(απεικόνιση των στρωμάτων της γης με αλλαγές χρώματος ανά στρώμα)

 Στην ετικέτα ΣΕΙΣΜΟΙ-ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ θα βρείτε τις υπόλοιπες 11 αναρτήσεις του ιστολογίου. 

Πίνακας Αναφοράς για το Εσωτερικό της ΓηςΦύλλο Εργασίας για το Εσωτερικό της Γης


Η συνάδελφος και φίλη Μαρία Δημέλη από το 104ο Νηπιαγωγείο Αθηνών επεξεργάστηκε 
το θέμα με λίγο διαφορετικό τρόπο εισάγοντας και την έννοια των λιθοσφαιρικών πλακών.
Σας παραθέτω το φύλλο εργασίας που μου  έστειλε...

συμπληρωμένο ως πίνακας αναφοράς...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ