Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Σχετικά με τις αναρτήσεις στο Slideshare: Δυστυχώς, το υλικό που έχει τα προηγούμενα χρόνια αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Slideshare εδώ και λίγο καιρό δεν είναι δωρεάν προσβάσιμο. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε πλέον να το "κατεβάσετε" δωρεάν. Προφανώς και ως δημιουργός ΔΕΝ ενημερώθηκα για την αλλαγή αυτή και βεβαίως το υλικό έχει ανέβει δωρεάν και ΔΩΡΕΑΝ διατίθεται (ή θα όφειλε να διατίθεται). Επειδή είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των δημοσιεύσεων που έχω κάνει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα χρειαστώ σημαντικό χρονικό διάστημα να ανεβάσω το υλικό στο drive μου και να επικαιροποιήσω όλες τις αναρτήσεις. Για τον λόγο αυτό, όποια/ος συνάδελφος προσπαθεί να ανακτήσει το υλικό και δεν μπορεί, ας μου στέλνει μήνυμα με τον σύνδεσμο της ανάρτησης που χρειάζεται και θα τον επικαιροποιώ άμεσα, για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεστε [μέχρι να ολοκληρώσω την επικαιροποίηση όλων των αναρτήσεων]. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε όποια παρουσίαση σας ενδιαφέρει, με επικόλληση του συνδέσμου στην ιστοσελίδα https://www.slidesharedownloader.com/. Σας ευχαριστώ.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


15 Φεβ 2013

Το συναίσθημα της Αγάπης στο Νηπιαγωγείο: με αφορμή το βιβλίο "Το δέντρο που έδινε"

Με αφορμή το βιβλίο της αγάπης "Το Δέντρο που Έδινε", ακολουθούν 2 φύλλα εργασίας που ενδέχεται να δώσουν την δυνατότητα για περαιτέρω συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με το βιβλίο.
         [επικαιροποιημένη ανάρτηση: Νοέμβριος 2021]

Επίσης, μπορείτε να δείτε το εξαιρετικό βίντεο του παραμυθιού στους ακόλουθους συνδέσμους:


**Μία λίγο διαφορετική εκδοχή του παραμυθιού μπορείτε επίσης να δείτε εδώ (με τα βέλη πηγαίνετε στην επόμενη εικόνα)

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ
"The Giving Tree" by Shel Silverstein 
(1) 

Φύλλα Εργασίας


(2
και το συνοδευτικό φύλλο εργασίας...
Γιατί....

Προσθέτω στη συνέχεια νεότερες σχετικές χρήσιμες συνδέσεις:
1.
http://pythagoreionip.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3.html
(η υπέροχη δουλειά της Μαρίας)
2.
http://mikapanteleon.blogspot.gr/2012/02/blog-post_818.html
(η εξαιρετική ανάρτηση της Μίκας)
3.
http://prosxolikipareoula.blogspot.gr/2015/02/blog-post_2.html
(πρόταση ομαδικής κατασκευής από τη Βούλα)
4.
http://5onipiagogeiodramas.blogspot.gr/2016/10/blog-post_24.html
(εξαιρετική διδακτική προσέγγιση)
5.
http://nip-lakkom.chal.sch.gr/site/?p=5069
(πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση)
6.
http://www.kinderella.gr/fthinoporino-tamplo-dentro-pou-edine/
(επίσης εξαιρετική η ιδέα της Έλενας)
7.
http://tanipiataxidevoun.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html
(πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις)
8.
http://2onipiagogeiokassandreias.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html
9.
(33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου)
10.
(ψηφιακό φύλλο εργασίας)
11.
(φύλλα εργασίας)

Online παιχνίδια για το παραμύθι:
12.
13.
14.

4 σχόλια:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΤΑΝΙΑ ΜΟΥ, ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΚΙΚΗ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΕΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ! ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!! ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ! ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Τάνια Μάνεση είπε...

Να'σαι καλά Μαρία μου.

Μιχαλάρου Κυριακή είπε...

ΤΑΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΦΟΡΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΥΛΙΚΟ

Τάνια Μάνεση είπε...

Να'σαι καλά Κική μου. Κι εγώ σ'ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ