Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


19 Μαρ 2013

21η Μαρτίου στο Νηπιαγωγείο: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης-Αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) και καθώς η ημέρα αυτή είναι τόσο κοντά στην Εθνική μας Εορτή της 25ης Μαρτίου, προτείνεται ένα εικονόλεξο για ένα ποίημα του εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού. 
Στο πλαίσιο εκμάθησης του Εθνικού μας Ύμνου για την Ελευθερία (που συνήθως γίνεται για την επέτειο της 25ης Μαρτίου), μπορούμε να μιλήσουμε για τον ποιητή του Ύμνου και να επεξεργαστούμε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ένα ακόμα ποίημά του, την "Ξανθούλα".

**για σχετικό φύλλο εργασίας σχετικά 
με τον Διονύσιο Σολωμό,

Με την ευκαιρία αυτή μπορούμε να συζητήσουμε για την δύναμη της ομοιοκαταληξίας που συνήθως χαρακτηρίζει την ποίηση, ενώ μπορούμε να τολμήσουμε να μιλήσουμε και για την πλεκτή ομοιοκαταληξία του ποιήματος της Ξανθούλας, προσπαθώντας να εντοπίσουμε τα "πλεκτά ζευγαράκια".

ΕΙΚΟΝΟΛΕΞΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ 
ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
(τα βέλη δείχνουν την ακολουθία των στροφών,
 ενώ το σύμβολο του άγκιστρου υποδηλώνει  ότι ενδιάμεσα υπάρχει και άλλη στροφή)

"Η ΞΑΝΘΟΥΛΑ"

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ 

4 σχόλια:

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑΝΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Maro Oikonomou είπε...

ΤΕΛΕΙΟ!!! Μπράβο Τάνια εξαιρετική δουλειά!

Lampros Lampinos είπε...

πολυαγαπημένο ποίημα και τραγούδι.. τι ώραία παρουσίαση! μπράβο!

Τάνια Μάνεση είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ