Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


1 Απρ 2013

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στο Νηπιαγωγείο: Χρήσιμες συνδέσεις, Πίνακας Αναφοράς και Φύλλα Εργασίας

**παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο της ανάρτησης να αναρτήσει τον σύνδεσμο από την γραμμή URL και όχι αυτούσιο το περιεχόμενο της ανάρτησης. Ευχαριστώ.

Υιοθετώντας μία από τις πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις της Ανθής για το "Ημερολόγιο του Απριλίου" - δείτε τον σύνδεσμο http://dreamkindergarten.blogspot.gr/2013/03/2013.html
προτείνονται ακολούθως ορισμένες χρήσιμες συνδέσεις για το συγκεκριμένο θέμα (Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα - 4 Απριλίου), καθώς και ένας πίνακας αναφοράς με συνοδευτικά φύλλα εργασίας για το κλασσικό παραμύθι-ταινία "Η Λαίδη και ο Αλήτης", στο οποίο τα αδέσποτα σκυλάκια...πρωταγωνιστούν.

Ως προκαταβολικός οργανωτής μπορεί να αξιοποιηθεί το ακόλουθο βίντεο, που περνά με μορφή καρτούν ουσιαστικά μηνύματα για το πώς τα ζώα καταλήγουν να είναι αδέσποτα, προτείνοντας στο τέλος μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση (όχι τον μπόγια). Είναι ένα βίντεο που μπορούμε να συζητήσουμε εκτενώς με τα παιδιά, να τα βοηθήσουμε με τη μετάφρασή μας στην καλύτερη κατανόηση ή να επιλέξουμε την επιλογή παρακολούθησης χωρίς ήχο (και εγώ έτσι το παρακολούθησα) καθώς η ιστορία εξελίσσεται από καρέ σε καρέ με τρόπο εξαιρετικά εύληπτο. Τα παιδιά συζητούν για το τι κατάλαβαν από το βίντεο, εκφράζουν εντυπώσεις, σκέψεις, συναισθήματα και προσωπικές εμπειρίες.
Ο σύνδεσμος για το βίντεο είναι ο εξής:
http://www.youtube.com/watch?v=oN9p3_8wQ0Q

Σχετικές αναρτήσεις του ιστολογίου για την αγάπη μας και την φροντίδα προς τα ζώα γενικά, μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους σύνδεσμους:

Επίσης: για ζωγραφοσελίδες της Λαίδης και του Αλήτη, μπορείτε να μπείτε στον σύνδεσμο:
http://www.educationalcoloringpages.com/ladyandtramp.html#
ενώ ένα εξαιρετικό παιχνίδι online 
μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:
http://www.disney.gr/disney-paixnidia/anaparagogi/?anaparagogi=lady-and-the-tramp_dodge-kai-dash
(με απλές οπτικοποιημένες οδηγίες στα ελληνικά)
Επίσης: για ζωγραφική online των αγαπημένων ηρώων της ταινίας, μπείτε εδώ:
http://www.hellokids.com/c_4509/coloring-page/disney-coloring-pages/lady-and-the-tramp-coloring-book-pages/puppies-under-the-christmas-tree#contenu
(διπλοκλικάρουμε τις εικόνες στο πλάι για να επιλέξουμε τη ζωγραφοσελίδα που μας αρέσει)
**παρόμοιος σύνδεσμος είναι και ο ακόλουθος:
http://disney-channel-games.com/peg_and_bull_coloring_game_20.html


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ - ΤΑΙΝΙΑ
"Η ΛΑΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ"

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
(1)

(2)

(3)

(4)

(5)
Ένα ακόμα φύλλο εργασίας που μπορεί να δώσει την αφορμή να συζητήσουμε για τον τρόπο γραφής των κύριων ονομάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ