Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Σχετικά με τις αναρτήσεις στο Slideshare: Δυστυχώς, το υλικό που έχει τα προηγούμενα χρόνια αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Slideshare εδώ και λίγο καιρό δεν είναι δωρεάν προσβάσιμο. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε πλέον να το "κατεβάσετε" δωρεάν. Προφανώς και ως δημιουργός ΔΕΝ ενημερώθηκα για την αλλαγή αυτή και βεβαίως το υλικό έχει ανέβει δωρεάν και ΔΩΡΕΑΝ διατίθεται (ή θα όφειλε να διατίθεται). Επειδή είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των δημοσιεύσεων που έχω κάνει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα χρειαστώ σημαντικό χρονικό διάστημα να ανεβάσω το υλικό στο drive μου και να επικαιροποιήσω όλες τις αναρτήσεις. Για τον λόγο αυτό, όποια/ος συνάδελφος προσπαθεί να ανακτήσει το υλικό και δεν μπορεί, ας μου στέλνει μήνυμα με τον σύνδεσμο της ανάρτησης που χρειάζεται και θα τον επικαιροποιώ άμεσα, για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεστε [μέχρι να ολοκληρώσω την επικαιροποίηση όλων των αναρτήσεων]. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε όποια παρουσίαση σας ενδιαφέρει, με επικόλληση του συνδέσμου στην ιστοσελίδα https://www.slidesharedownloader.com/. Σας ευχαριστώ.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


27 Μαΐ 2013

Μαθαίνοντας για τον Ήλιο στο Νηπιαγωγείο: Ο μύθος του Φαέθοντα και του άρματος του Ήλιου.

Η ακόλουθη ανάρτηση προτείνει ένα σύνολο από φύλλα εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο διδακτικής αξιοποίησης ενός βίντεο. 

Το βίντεο δίνεται στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.youtube.com/watch?v=hk5b9_VvOPA (είναι μικρής διάρκειας ξεκινά περίπου στο 1.30 λεπτό και τελειώνει περίπου στα 5.30 λεπτά).
Τα παιδιά παρακολουθούν το βίντεο με τον μύθο, συζητούν και εκφράζουν ενδεχόμενες απορίες.

ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΦΑΕΘΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (οι προτάσεις δίνονται και σε έγχρωμο και σε ασπρόμαυρο template)

ΗΛΙΟΣ1 ΗΛΙΟΣ2 ΗΛΙΟΣ7
ΗΛΙΟΣ8 ΗΛΙΟΣ3 ΗΛΙΟΣ4 ΗΛΙΟΣ5
ΗΛΙΟΣ6

4 σχόλια:

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

ax!! Tάνια, τα εφτιαξες την κατάλληλη στιγμή......ότι έψαχνα για τον Φαέθονα......
ευχαριστώ με γλίτωσες από μεγάλο κόπο !!!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

ωχ!!!!
Φαέθοντα......ο δαίμων του πληκτρολογίου

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ! ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ!)! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ... ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ! ΦΙΛΙΑ ΤΑΝΙΑ!

Unknown είπε...

Μου αρέσει πολύ η δουλεία που κάνεις με τους μύθους. Είχα πάντα μια ιδιαίτερη αγάπη για τη μυθολογία. Ευχαριστούμε για το υλικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ