Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


2 Μαρ 2014

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό: 30 χρήσιμες συνδέσεις

Για την γιορτή της 25ης Μαρτίου, προτείνονται ακολούθως χρήσιμες συνδέσεις με προτάσεις για σκετς και ποιήματα. Επίσης, έχει γίνει προσπάθεια απομαγνητοφώνησης της εξαιρετικής γιορτής του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας από το βίντεο της γιορτής που υπάρχει στο διαδίκτυο. 

Βρείτε το β' μέρος με 17 ακόμα χρήσιμες συνδέσεις στον σύνδεσμο:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2019/01/25-17.html

Προσθέτω εδώ την πιο πρόσφατη, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση από το 21ο Νηπιαγωγείο Αθηνών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
http://21nipiagogeio.blogspot.gr/2017/03/25_25.html

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 15 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ.


Προσθέτω ακολούθως τον σύνδεσμο για το θεατρικό έργο "Εμείς είμαστε τα Ελληνάκια" (ελεύθερη διασκευή από τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου) από τη συνάδελφο Ζωή Μόσχου-Χριστοδούλου (16ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης). Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ. Βρείτε το στον σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/1i6sURjrMIWG7pv5eFhlj8zcLP0LqlKjb/view


https://www.youtube.com/watch?v=PwzMvZxgT34

1. 
http://iliastoutsoglidis.blogspot.gr/2012/02/25-3.html
(σκετς 25η Μαρτίου)
2. 
http://iliastoutsoglidis.blogspot.gr/2012/02/25.html
(σκετς 25η Μαρτίου)
3. 
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/03/25-1821-4.html
&
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/03/25-1821-8.html
(12 ποιήματα για την 25η Μαρτίου βασισμένα σε πίνακες ζωγραφικής)
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2014/03/25-1821-10-1821.html
(10 ποιήματα με ήρωες του 1821)
4. 
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/03/25-1821-6.html
(6 χρήσιμες συνδέσεις με τραγούδια για την 25η Μαρτίου)
5. 
http://iliastoutsoglidis.blogspot.gr/2012/02/25_18.html
(τραγούδια για την 25η Μαρτίου)
6. 
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/03/25-1821-20.html
(20 χρήσιμες συνδέσεις με φύλλα εργασίας, ποιήματα και ζωγραφοσελίδες)
7. 
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/03/25-18.html
(18 χρήσιμες συνδέσεις με κατασκευές για την 25η Μαρτίου)
8.
https://astropeleki.wordpress.com/2012/03/19/%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-25%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-1821/#more-5574
(θεατρικό - γιορτή 25ης Μαρτίου) 
9.
http://karathanasianna.blogspot.gr/2012/03/blog-post_06.html
(θεατρικό για την 25η Μαρτίου)
10. 
http://nipiagogoiarkadias.blogspot.gr/2013/03/21-1.html
(μια εξαιρετική ιδέα για την γιορτή της 25ης Μαρτίου)
11.
http://tsirimpasieleni.blogspot.gr/2010/03/25-2.html
(πολύ πρωτότυπη πρόταση για την Ειρήνη)
12.
http://elenimamanou.blogspot.gr/2012/02/25_3238.html
(θεατρικό για την 25η Μαρτίου)
14.
http://www.elniplex.com/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%85/?lang=en
(θεατρικό: "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι")


15. Απομαγνητοφώνηση της εξαιρετικής γιορτής 
του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας  
(μερικά σημεία χρειάστηκε να τα τροποποιήσω γιατί δεν ακούγονταν καθαρά)

Το βίντεο της γιορτής μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/watch?v=DJX9Y8ISuDs
(για τα τραγούδια και τα χορευτικά δείτε το βίντεο της γιορτής)

Η συνάδελφος Σπυριδούλα Στύλου από το 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισας είχε την καλοσύνη να μου στείλει τις διορθώσεις του κειμένου. Σπυριδούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ.

Κυρίες μου και κύριοι, συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να γιορτάσουμε την τρανή, διπλή γιορτή. Είναι η γιορτή της πίστης και της λευτεριάς. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον μεγάλο ξεσηκωμό του γένους μας.
 Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους για πολλά πολλά χρόνια. Όμως οι Έλληνες δεν μπορούσαν να ζήσουν σκλάβοι και στις 25 Μαρτίου του 1821 έκαναν επανάσταση, πολέμησαν του Τούρκους και ελευθέρωσαν την πατρίδα μας.
Γι'αυτό και κάθε χρόνο την ίδια μέρα κάνουμε μεγάλη γιορτή. Για να ελευθερωθεί η πατρίδα μας. Πολλοί ήταν οι Έλληνες που θυσίασαν τη ζωή τους. Τους ήρωες αυτούς εμείς τους τιμούμε και τους δοξάζουμε.
Στη σημερινή γιορτή θα σας παρουσιάσουμε δύο σκετς. Το πρώτο σκετς είναι για την όμορφη πατρίδα την Ελλάδα μας και το δεύτερο σκετς για την 25η Μαρτίου του 1821. 
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δημοτικοί χοροί από προνήπια και νήπια.
Κυρίες μου και κύριοι, σε όλους εσάς που ήρθατε σήμερα στη γιορτή μας ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μας. Θα προσπαθήσουμε πολύ να ευχαριστηθείτε, ώστε σε κάθε μας γιορτή να θέλετε να'ρθείτε.
Για να μας ενθαρρύνετε, να μας χειροκροτάτε, να δείχνετε πως χαίρεστε και πως μας αγαπάτε.
Είμαι η Ελλάδα, η γαλανή, η χώρα του θριάμβου, που έχω στο στήθος μου σταυρό και δάφνη στα μαλλιά μου. Είναι η γιορτή μου σήμερα και έχω χαρά μεγάλη που θα'ρθουν τα παιδάκια μου να τ'αγκαλιάσω πάλι. Κρήτη, Μοριάς και Ρούμελη, Ήπειρος, Θεσσαλία θα'ρθουν, να μας διηγηθούν μια ζωντανή ιστορία. 
Να'τη η Θράκη η γνωστή για την παλικαριά της απ’ τους αγώνες ξακουστή και απ’ τη μεγάλη ανδρειά της.
Εγώ είμαι η Θράκη που όλο πολεμάω, μου κλέψανε την λευτεριά και στην καρδιά πονάω. Διψάει για ελευτεριά η ελληνική ψυχή μου,για τις αξίες που πατούν οι άπιστοι εχθροί μου. Όποιοι καιροί και να'ρθουνε Ελλάδα δοξασμένη, η Θράκη πάντοτε με σε θε να'ναι αγκαλιασμένη.
Και να που βλέπω να'ρχεται πανώρια αυτή την ώρα, η Μακεδονία η ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα.
Από χρόνια και από αιώνες την Ελληνομάνα  γη μου, εχθροί χιλιάδες, Σλάβοι, Τούρκοι και Βουλγάροι, ο κάθε ένας για δική του ήθελε για να την πάρει. Και του '21 τον ξεσηκωμό σαν είδα, έτρεξα και εγώ κοντά σου, ω Ελλάδα, γλυκιά πατρίδα, για τη λευτεριά σου μάννα, που περίμενα καιρό, 
χόρεψα στην Αραπίτσα του Ζαλόγγου τον χορό.
Από τον κάμπο τον πλατύ έρχεται η Θεσσαλία, κόρη πανώρια, λυγερή, 
στα γιορτινά ντυμένη.
Στο Βελεστίνο σήμερα πετάει ο νους μου πέρα, του πρωτομάστορα η ψυχή κοντά μου φτερουγίζει. Το βροντερό του Θούριο ακούω στον αέρα.Σε κάθε ελληνική γωνιά και στα βαλκάνια ως πέρα μυριόστομη ακούστηκε  του Ρήγα η φωνή: "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή".
Έρχεται η Ήπειρος, κοντά μας τώρα φθάνει, που τα γενναία της παιδιά στη Πίνδο της έπλεξαν στεφάνι.
Ελλάδα μου τρισένδοξη, αθάνατη μητέρα, όταν η μαύρη η σκλαβιά, των Τούρκων η φοβέρα, πέρα για πέρα σκέπαζε την δόλια μας πατρίδα, άσβηστη εγώ εκράτησα του γένους την ελπίδα. Με τα λαμπρά μου τα σχολειά και τους τρανούς δασκάλους, τα μαύρα σκότη εφώτισα κι ολόθερμους μεγάλους άναψα πόθους λευτεριάς κι εκεί στο Σούλι έγραψα την πιο τρανή ιστορία,
χορό θανάτου χόρεψα για την ελευθερία.
Απ'τις απάτητες κορφές, τα κλέφτικα λημέρια, η ξακουστή η Ρούμελη έρχεται αμέσως τώρα.
Κάθε γωνιά μου  ακριβή, κάμποι, βουνά και λόγγοι, τρανό μας φέρνουν μήνυμα από το Μεσολόγγι, πως η Ελλάδα αιώνια τον κόσμο θα μαθαίνει, ξέρει να ζει ελεύθερη, ξέρει και να πεθαίνει. Σήμερα η σκέψη μου πετά σε όλα τα παλικάρια ,στο Διάκο τον Ανδρούτσο μου τα’ ατρόμητα λιοντάρια, που την πατρίδα λύτρωσαν απ'το βαρύ ζυγό. Παιδιά δικά μου ήτανε, όλα αντρειωμένα, που γράψανε με το αίμα τους το αθάνατο '21.
Έρχεται ο Μοριάς, του έθνους το καμάρι.

Στα χρόνια εκείνα της σκλαβιάς
Τα ατέλειωτα τα μαύρα
Που την πατρίδα έπνιξε
Του τύραννου η φοβέρα.
Σε  όλο τον κόσμο εσάλπισα
αυτή την άγια μέρα
Ελευθερία η Θάνατος.Να φύγει η σκλαβιά.
Τον τύραννο πολέμησαν
Παιδιά μου αντρειωμένα
Οι τουρκομάχοι οι ηρωικοί
τ αθάνατου εικοσιένα.
Στα Δερβενάκια,στα στενά
Το Δράμαλη αφανίζει
Το παλληκάρι μου ο Γέρος του Μοριά.

Από τις πιο ψηλές κορφές του Ψηλορείτη, 
γενναία και περήφανη μας χαιρετά η Κρήτη.
Στο κάλεσμα της Λευτεριάς τ αθάνατο '21 έτρεξα μάνα μου κι εγώ με τα άλλα τα παιδιά σου. Μέσα στης άσπρης θάλασσας, το απαλό το χάδι με το όνειρο της ένωσης ζούσα παντοτινά.Και μια  αυγή ο ηγούμενος ο Γαβριήλ στ’ Αρκάδι, τη δόξα του Μεσολογγιού ζωντάνεψε ξανά.
Έρχονται  τα Επτάνησα, του Ιονίου πελάγους.
Είμαστε τα Επτάνησα, νησιά εμείς των τραγουδιών, ποτέ να μην ξεχάσεις πόσο σε βοηθήσαμε στη μαύρη τη σκλαβιά, όταν τα παλικάρια σου φεύγανε διωγμένα και κει κοντά μας βρίσκανε φιλόξενη γωνιά.
Έρχονται τα νησάκια μας, που μοιάζουν με πετράδια.
Μητέρα τα νησάκια σου ήρθανε στην γιορτή σου, γεμάτα χάρη κι ομορφιά να χαίρεται η ψυχή σου. Ύδρα και Σπέτσες και Ψαρά είναι το καύχημά μας, σ'όλο τον κόσμο αληθινά η πιο τρανή χαρά μας.
Δόξα:
Πέταξα Ελλάδα μου γλυκιά να'ρθω στην αγκαλιά σου να στεφανώσω τα άξια και ηρωικά παιδιά σου. Ελλάδα μου αθάνατη, φιλώ το μέτωπό σου σε στεφανώνω με μυρτιές για τον ηρωισμό σου.

ΕΛΛΑΔΑ
Ω  τέκνα μου πανάκριβα
Ολόγυρά μου ελάτε κι όλα
Αδελφικά  πιαστείτε χέρι-χέρι
Ένας λεβέντικος χορός
Ν’ αρχίσετε με χάρη


ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ:

1.
2.
(με κλικ και download στον κάθε φάκελο)
3.
("Το σκετς")
4.
(12 θεατρικά για την 25η Μαρτίου)
5.
(με κλικ στο "άνοιγμα")
6.
("Παραμονές της Επανάστασης")
7.
("Το μεγάλο χρέος")
8.
9.
10.
("Ξύπνα, ραγιά")
11.
(πολύ ενδιαφέροντα θεατρικά, τα οποία αποθηκεύονται με εγγραφή στη σελίδα)
12.
13.
14.
("Τα παγωμένα πορτρέτα των ηρώων του 1821")
& στον σύνδεσμο που ακολουθεί το κείμενο:
15.


1 σχόλιο:

ΕΛΕΝΗ είπε...

Σ'ευχαριστουμε πολυ!!Πολυτιμο υλικο μαζεμενο!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ