Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


18 Μαρ 2014

Μπίνγκο Φωνολογικής Επίγνωσης για την 25η Μαρτίου 1821


Η σημερινή ανάρτηση προτείνει ένα γλωσσικό παιχνίδι που επιχειρεί να συνδυάσει το μπίνγκο με την άσκηση των δεξιοτήτων φωνολογικής επίγνωσης/ενημερότητας.

Ενδεικτική πρόταση παιχνιδιού: Τα παιδιά χωρίζονται σε 4 ομάδες. Κάθε ομάδα παίρνει μία καρτέλα παιχνιδιού με 9 εικόνες σχετικές με τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. 


Στη συνέχεια, όταν παρουσιάζουμε στα παιδιά ένα γράμμα (κόβουμε τα γράμματα από τη σχετική καρτέλα γραμμάτων), κάθε ομάδα πρέπει να βρει, αν στην καρτέλα του έχει εικόνα που να ξεκινά από το γράμμα που δείχνουμε για να πει "Μπίνγκο" και να βάλει ένα πούλι ή ό,τι άλλο διαλέξουμε πάνω στην εικόνα. Νικήτρια είναι η ομάδα που καλύπτει με πούλια πρώτη όλες τις εικόνες.

Μπορείτε να βρείτε το εξαιρετικό μπίνγκο της Μαρίας με τους ήρωες του '21 στον σύνδεσμο:

Επίσης:
(πίνακας αναφοράς με τα όπλα της επανάστασης, περσινή ανάρτηση)
(αναρτήσεις για την Παράδοση και τις Παραδοσιακές ενδυμασίες)
 
Οι υπόλοιπες  αναρτήσεις για την 25η Μαρτίου

Τα υπόλοιπα φύλλα εργασίας του ιστολογίου
για την 25η Μαρτίου


9 αναρτήσεις με ασκήσεις ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ/ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ θα βρείτε ΕΔΩ.

ΜΠΙΝΓΚΟ ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ
Τα 10 γράμματα αντιστοιχούν στις εξής λέξεις 
που εμφανίζονται ως εικόνες στις καρτέλες του μπίγνκο.
Φ: φέσι, φουστανέλα
Ν: ναυμαχία
Σ: σημαία, 
Ο: όρκος, όπλα
Ε: Ευαγγελισμός, Ελλάδα
Λ: λάβαρο
ΤΣ: τσολιάς, τσαρούχια
Π: ποδιά, παρέλαση
Κ: καράβι, κρίνος
Η: ήρωες, ηρωίδες
μπι6 μπι1 μπι2 μπι3 μπι4 ΜΠΙ5

1 σχόλιο:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΗ ΧΑΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ! ΤΕΛΕΙΑ! ΩΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΜΠΙΝΓΚΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩ ΔΕΟΝΤΩΣ! ΦΙΛΙΑ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ