Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


22 Μαΐ 2014

Εισάγοντας στάμπες και καλοκαιρινές ζωγραφοσελίδες στο Tux Paint

Με την ακόλουθη ανάρτηση εξηγείται με screenshots ένας απλός τρόπος εισαγωγής clipart ως στάμπες στις υπάρχουσες συλλογές του λογισμικού Tux Paint.
Ενδείκνυται για περιπτώσεις στις οποίες θέλουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας σκηνές για θεματικές ενότητες με στάμπες που δεν συμπεριλαμβάνονται στις υπάρχουσες συλλογές του λογισμικού.
To Tux Paint μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε από τον σύνδεσμο:
http://www.tuxpaint.org/download/windows/
(επιλέγοντας την έκδοση με τις ενσωματωμένες σφραγίδες)
Πολύ χρήσιμα βίντεο για την αξιοποίηση του λογισμικού θα βρείτε στον σύνδεσμο:
http://www.tuxpaint.org/videos/

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ από ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ
ΣΤΟ TUX PAINT
BHMA 1.
Από τον "Υπολογιστή μου" πηγαίνουμε στον τοπικό δίσκο C και βρίσκουμε την εφαρμογή Tux Paint. Αν έχουμε αποθηκεύσει σε άλλο σημείο στον υπολογιστή το λογισμικό, πρέπει να το μεταφέρουμε στον τοπικό δίσκο C (με copy - paste).



 BHMA 2.
Στη συνέχεια, βρίσκουμε από το διαδίκτυο τις εικόνες που θέλουμε να εισάγουμε. Αν για παράδειγμα θέλουμε να φτιάξουμε μία συλλογή για την θεματική ενότητα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, διαλέγουμε τις σχετικές φωτογραφίες. Είναι σημαντικό να επιλεγούν φωτογραφίες με επέκταση .png.
(μπορούμε να μετατρέψουμε βέβαια οποιαδήποτε εικόνα σε format .png: σχετική ανάρτηση θα ακολουθήσει).

Αφού βρούμε την εικόνα από το διαδίκτυο, κλικάρουμε πάνω της για να ανοίξει το πλαίσιο (στο google εικόνες) και με δεξί κλικ πάνω στην εικόνα επιλέγουμε Αποθήκευση εικόνας ως. Στο παράθυρο που ανοίγει, πηγαίνουμε αρχικά στον τοπικό δίσκο C και με διπλό κλικ μπαίνουμε στους φακέλους του Tux Paint. Πρώτα επιλέγουμε τον φάκελο data ύστερα τον φάκελο με όνομα stamps, για να μπούμε στις συλλογές του λογισμικού και εκεί αποθηκεύουμε την εικόνα. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις εικόνες που θέλουμε να εισάγουμε ως σφραγίδες στο Tux Paint.


 BHMA 4.
                                                                                                                
Ανοίγουμε το Tux Paint και από το μενού επιλέγουμε Σφραγίδα και με τα βέλη αναζητούμε τη συλλογή που μόλις φτιάξαμε με τις καλοκαιρινές εικόνες. Mε drag and drop μπορούμε τώρα να τις χρησιμοποιήσουμε ως σφραγίδες.


Το μέγεθος της σφραγίδας μπορούμε να το αυξομειώνουμε πατώντας την ανάλογη λειτουργία στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης του Tux Paint (όπως δείχνει το βέλος στην ακόλουθη εικόνα).
Επίσης, μπορούμε να εισάγουμε σκηνικά, όπου θα τοποθετήσουμε τις σφραγίδες ή επιπλέον ζωγραφοσελίδες για να εμπλουτίσμουμε τη συλλογή του λογισμικού.
Το Tux Paint έχει μερικά ήδη έτοιμα τα οποία εμφανίζονται κάθε φορά που επιλέγουμε μια νέα εργασία (Νέο).
Για να ενσωματώσουμε δικά μας backgrounds ή νέες ζωγραφοσελίδες (για να τις επεξεργαστούν όπως θέλουν τα παιδιά), επιλέγουμε από το διαδίκτυο colouring pages με format .png. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να δουλέψουμε καλοκαιρινές ζωγραφοσελίδες, μπορούμε να πληκτρολογήσουμε στο google εικόνες "summer colouring pages png". 

Επιλέγουμε την εικόνα που μας αρέσει και με δεξί κλικ επιλέγουμε Αποθήκευση ως. Στο παράθυρο που ανοίγει, πηγαίνουμε αρχικά στον τοπικό δίσκο C και με διπλό κλικ μπαίνουμε στους φακέλους του Tux Paint. Πρώτα επιλέγουμε τον φάκελο data ύστερα τον φάκελο με όνομα starters, για να μπούμε στις συλλογές του λογισμικού και εκεί αποθηκεύουμε την εικόνα. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις εικόνες που θέλουμε να εισάγουμε ως ζωγραφοσελίδες στο Tux Paint.

Στο παράδειγμα που ακολουθεί, έχουν αποθηκευθεί δύο ζωγραφοσελίδες με θέμα το καλοκαίρι.

Ανοίγοντας τώρα το Tux Paint και επιλέγοντας Νέο, μπορούμε να αναζητήσουμε με το βέλος τις ζωγραφοσελίδες που εισάγαμε από το διαδίκτυο και τα παιδιά να τις χρωματίσουν όπως θέλουν. 




Μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν την εντολή Γέμισμα για να ζωγραφίσουν την σελίδα κομμάτι-κομμάτι ή ακόμα και να ενσωματώσουν σφραγίδες.


Άλλη μία σχετική ανάρτηση για το σχεδιαστικό πρόγραμμα Revelation Natural Art θα βρείτε στον σύνδεσμο:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2014/05/revelation-natural-art.html

4 σχόλια:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!! ΜΕ ΣΩΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΠΕ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!!! (ΑΣΕ 3 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΨΙΛΟΧΑΘΗΚΑ!) ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΑΝΑΑΑΑΑΑ!!!!! ΦΙΛΙΑ!

Ειρήνη Ματθαιάκη είπε...

Πραγματικά χρήσιμη ανάρτηση....Δεν ήξερα ότι έχει τέτοιες δυνατότητες το tuxpaint..Ευχαριστώ...

Μαρία Γιαννίκη είπε...

Να είσαι καλά Τάνια μου!!!!!!Θα το προσπαθήσω!!!!!

Έφη Μπακή είπε...

Ευχαριστούμε πολύυυ Τάνια!!!!!!! Πολύ χρήσιμα όλα!!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ