Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


2 Μαρ 2015

Προσεγγίζοντας τους αριθμούς 1 έως 100 στο Νηπιαγωγείο: ένας εκατομετρικός πίνακας ως πίνακας διπλής εισόδου

Η αγαπημένη μας εμπνευσμένη συνάδελφος Μαρία προτείνει την υλοποίηση μιας εξαιρετική μαθηματικής δραστηριότητας για την εξοικείωση των νηπίων με τους αριθμούς από το 1 έως το 100. Μπορείτε να δείτε την προσέγγισή της στον σύνδεσμο που ακολουθεί.
http://pythagoreionip.blogspot.gr/2012/12/1-100.html

Ακολουθούν οι αριθμοί 1 έως 100, ενώ για την αρχική εξοικείωση των παιδιών με τις δεκάδες μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί, όπου προτείνονται οι αριθμοί με διαφορετικά τερατάκια ανά δεκάδα.
http://www.themeasuredmom.com/free-number-cards-1-100-ideas-use/#_a5y_p=2613774
(με σχέδια "τερατάκια")

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 1 ΕΩΣ 100 ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ 
ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΠΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τανια Μας , ο συνδεσμος που προτεινεις με τους αριθμους-τερατακια , ειναι εκπληκτικος , και το λεω γιατι , εκτος του οτι τα τερατακια ειναι γλυκουλικα , και οι δεκαδες ωραια δοσμενες , ειναι απο τις λιγες φορες που βλεπω τον αριθμο -4-, ετσι οπως τον ξερουν ή και τον μαθαινουν τα περισσοτερα νηπια-προνηπια. ευχαριστουμε!!-christina-

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

Τάνια μου σε ευχαριστώ για την αναφορά! Βολικοί και οι αριθμοί που προτείνεις! Θα τους χρησιμοποιήσω σίγουρα! Πιο πολύ όμως ευχαριστώ για το "αγαπημένη" (χι χι!). Ζματς!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ