Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


9 Φεβ 2018

Βήματα δημιουργίας ιστολογίου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Στη συνέχεια εξηγείται ο τρόπος δημιουργίας ιστολογίου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, για όσους θα ήθελαν να δημιουργήσουν ιστολόγιο είτε για τη σχολική τους μονάδα είτε ατομικά. Τα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) διευκολύνουν τη διαδικασία της δημιουργίας του ιστολογίου και ελπίζω να φανούν χρήσιμα. Προφανώς δεν εξαντλούνται οι δυνατότητες του ιστότοπου που "φιλοξενεί" τα σχολικά ιστολόγια (blogs.sch.gr) με μία ανάρτηση, αλλά νομίζω ότι καλύπτεται σε λίγα βήματα ο πιο σύντομος και εύκολος τρόπος δημιουργίας ιστολογίου και συγγραφής μιας πρώτης ανάρτησης.
Καλή συνέχεια σε όλους και όλες.

Θα βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί manual χρήσης των ιστολογίων του ΠΣΔ.

Βασικές χρήσεις των ιστολογίων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου:
Βήμα 1ο: Δημιουργία λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (εφόσον δεν υπάρχει).
Βήμα 2ο: Σύνδεση με τους κωδικούς στον σύνδεσμο: blogs.sch.gr (με κλικ στο κουμπί "σύνδεση" στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης)


Βήμα 3ο:
Στην επιλογή του κεντρικού μενού "Οι ιστότοποί μου" και κλικ στον "Πίνακα Ελέγχου".


Βήμα 4ο:
Από το παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε προσαρμογή εμφάνισης (κλικ στο γαλάζιο παραλληλόγραμμο).


Βήμα 5ο:
Κλικάροντας ένα ένα τα βέλη στην αριστερή πλευρά της οθόνης ανοίγουν τα υπομενού της προσαρμογής εμφάνισης, από τα οποία τα πιο σημαντικά είναι η επιλογή του φόντου (ενεργό θέμα) και της ταυτότητας του ιστότοπου. Με την επιλογή "Ενεργό θέμα" βλέπετε τις επιλογές φόντου, κλικ στο φόντο που σας αρέσει και μόλις ολοκληρωθεί η "ζωντανή προεπισκόπηση", κλικ στο Ενεργοποίηση και Δημοσίευση. Από την Ταυτότητα του Ιστολογίου επιλέγετε τον τίτλο του ιστολογίου (π.χ. Ιστολόγιο του ....Νηπιαγωγείου.....) και έναν υπότιτλο.


Βήμα 6ο:
Μετά από κάθε αλλαγή είναι σημαντικό να κλικάρετε την επιλογή "Δημοσίευση", διαφορετικά καμία αλλαγή δεν πρόκειται να αποθηκευθεί. Μόλις ολοκληρώσετε την προσαρμογή του προφίλ, κλικάρετε το Χ ή το βελάκι για να μεταβείτε και πάλι στο κεντρικό παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου.Βήμα 7ο:
Για τη σύνταξη της πρώτης ανάρτησης και αφού έχετε επιστρέψει στο κεντρικό παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου, επιλέγετε "Γράψτε το πρώτο σας άρθρο" από το υπομενού "Επόμενα Βήματα".

Βήμα 8ο:
Από το παράθυρο που ανοίγει, γράφουμε τον τίτλο της ανάρτησης στο αντίστοιχο πλαίσιο και το κείμενο στο παράθυρο του κειμενογράφου που ακολουθεί.

Βήμα 9ο:
Με την ολοκλήρωση της πληκτρολόγησης του κειμένου πατάμε "Δημοσίευση" στο δεξί μέρος της οθόνης. Για να εισάγουμε εικόνα εντός του κειμένου της δημοσίευσης επιλέγουμε "Προσθήκη Πολυμέσων" και από το νέο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε "Μεταφόρτωση στοιχείων" και Εισαγωγή στο Άρθρο.

Βήμα 10:
Αν η εικόνα θέλουμε να παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο και γενικότερα όταν θέλουμε να εισάγουμε έναν σύνδεσμο στην ανάρτησή μας, επιλέγουμε από το κεντρικό μενού του κειμενογράφου "Εισαγωγή" και στη συνέχεια "Εισαγωγή/Επεξεργασία κειμένου". 


Εναλλακτικά, υπάρχει ο πιο απλός τρόπος με κλικ στο σύμβολο του συνδέσμου: 1. επικόλληση του συνδέσμου που θέλουμε να εισάγουμε στο κείμενό μας, 2. επιλογή όλου του συνδέσμου, 3.  κλικ στο σύμβολο της αλυσίδας στα εργαλεία του κειμενογράφου και 4. κλικ στο βέλος, για να ενεργοποιηθεί ο σύνδεσμος.Στην περίπτωση που επιθυμούμε ο σύνδεσμος να είναι "κρυμμένος" σε μια λέξη ή φράση, γράφουμε πρώτη τη λέξη ή τη φράση, την επιλέγουμε και μετά κλικ στο σύμβολο της αλυσίδας και επικόλληση του συνδέσμου στο κενό πλαίσιο και κλικ στο βέλος για την ενεργοποίησή του.


Βήμα 11ο: Για εισαγωγή Νέου Άρθρου/νέας ανάρτησης στο ιστολόγιο. Κλικ στο Νέο Άρθρο στο πάνω μέρος της σελίδας.


Βήμα 12ο: Για Εισαγωγή βίντεο αντιγράφετε και επικολλάτε απλά τον σύνδεσμο url του βίντεο στον κείμενο της ανάρτησης.

Βήμα 13ο: Για διαγραφή ενός άρθρου/μίας ανάρτησης: κλικ στο Άρθρα από το κεντρικό πλαϊνό μενού, και μετά σύρετε το ποντίκι πάνω στην ανάρτηση και επιλογή "Διαγραφή".

Για την προσθήκη αρχείου pdf, απλό κλικ στο κουμπί "Προσθήκη PDF". Για την προσθήκη παρουσίασης powerpoint, κλικ στο κουμπί "Προσθήκη Πολυμέσων" και μετά "Μεταφόρτωση αρχείων" και Επιλογή Αρχείων (από τον υπολογιστή) και "Εισαγωγή στο Άρθρο". Η παρουσίαση ανεβαίνει ως σύνδεσμος και ο αναγνώστης του ιστολογίου την κατεβάζει κλικάροντας στον σύνδεσμο. Κάθε φορά απαιτείται κλικ στο "Δημοσίευση ή Ενημέρωση (αν πρόκειται για παλαιότερη ανάρτση). Για να δείτε το νέο άρθρο, κλικ στο Άρθρα (πλαϊνό μενού) και μετά Προβολή (από τις επιλογές που εμφανίζονται, όταν σύρετε το ποντίκι πάνω στο άρθρο). Εναλλακτικά, μόλις πατήσετε "Δημοσίευση", μπορείτε να δείτε το άρθρο κλικάροντας "Προβολή άρθρου" στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ