Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


20 Οκτ 2021

"Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα": πρόταση δράσης σε συνδυασμό με το Εργαστήριο Δεξιοτήτων και τον 1ο θεματικό κύκλο "Ευ ζην"

 Ακολουθεί μία πρόταση δράσης για τη φετινή 
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Μπορεί να συνδυαστεί και με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του 1ου θεματικού κύκλου "Ευ ζην" και την υποθεματική "Διατροφή και Στοματική Υγιεινή".

Η νεράιδα των δοντιών έρχεται να πάρει το δοντάκι που έχει αφήσει το μικρό κορίτσι κάτω από το μαξιλάρι. Στο πλέγμα όμως βρίσκει δύο μαξιλάρια, ένα κίτρινο και ένα κόκκινο, και δεν ξέρει ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει. 
Τα παιδιά βρίσκουν την απάντηση συμπληρώνοντας φύλλο εργασίας και με τη βοήθεια του τροχού που θα βρείτε στον σύνδεσμο:
συμπληρώνουν το σωστό χρώμα και βοηθούν τη νεράιδα.
Στη συνέχεια, τα παιδιά βρίσκουν τη διαδρομή προς το μαξιλάρι, τοποθετούν τα σωστά βελάκια, δίνοντας προφορικά τις σωστές οδηγίες. Τέλος κάνουν τη διαδρομή ως "ρομπότ & οδηγός".

Μπορούμε συμπληρωματικά να αξιοποιήσουμε και το ακόλουθο φύλλο εργασίας με χρωμάτισμα συγκεκριμένων αριθμών σε μορφή pixel art, το οποίο στο τέλος αποκαλύπτει ένα δόντι.

Συμπληρωματικό εποπτικό υλικό για τη δραστηριότητα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ