Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


6 Νοε 2013

Ένα γράμμα, μια ιστορία: ο Ερωτευμένος Ελέφαντας (το γράμμα Ε,ε της Ελιάς & του Ελέφαντα) – 5 Φύλλα εργασίας

Ακολουθεί η διδακτική αξιοποίηση του βίντεο με τίτλο "Ο ερωτευμένος Ελέφαντας" με συνοδευτικό εποπτικό υλικό για το γράμμα Ε,ε, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με την θεματική ενότητα της Ελιάς ή των ζώων της Σαβάνας.

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ:
"Ο ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ"


Το κείμενο του βίντεο έχει ως εξής:
Έναν καιρό και  μία φορά, μπορεί τώρα ή παλιά, με κίνητρα ευγενικά έξι ελέφαντες μαζί εκπαιδεύονται γιατροί, μια εργασία εκλεκτή. Σε μεγάλη επιδημία με επαγγελματική μανία χωρίς καμία εμπειρία είχαν μεγάλη επιτυχία. Μια ζεστή, ζεστή εποχή βγαίνουν τα έντομα με ορμή σε εχθρική επιδρομή εφορμούν με επιμονή. Εμφάνιση, εξωτερικά βούλες κάνουν ξαφνικά: "Έλα να δεις! Έλα να δεις!", φωνάζει ο εκπαιδευτής, "Χρειάζεται εθελοντής". Τρέχονται, έρχονται οι γιατροί με επίσημη, λευκή στολή, τους ελέφαντες κοιτάζουν, προσεκτικά τους εξετάζουν, εντριβή μεμιάς τους κάνουν, το εξάνθημα να γιάνουν. "Ε,ε!! Τι κάνετε εκεί;", ακούνε τον εκπαιδευτή. "Δεν έχει ελπίδα αυτός πολύ, είναι για την εντατική, μέθοδο επαναστατική". Με ενδιαφέρον ενεργούν, το ελικόπτερο καλούν, τον ελέφαντα κρεμούν σε ελατήριο ελαστικό, πολύ ελαττωματικό. Το ελαφρύ ελεφαντάκι κρέμεται σαν παιχνιδάκι και φωνάζει το καημένο πως είναι μόνο ερωτευμένο. Το ελικόπτερο ζυγώνει, την ταχύτητα ελαττώνει, ελεύθερο στο έδαφος, πίσω το προσγειώνει. Μετά την επιστροφή, με μεγάλη ενοχή πήγαν όλοι εκδρομή να εορτάσουνε μαζί. Σε εστιατόριο καθιστοί όλοι νιώθουν ευτυχία απ'τη μεγάλη επιτυχία. Έξυπνες εφημερίδες γράφουνε πολλές σελίδες, ενημερώνουν το κοινό για το τέλος το καλό.

5 φύλλα εργασίας ελεύθερης εικαστικής δημιουργίας, αρίθμησης και γραφής για τον "Ερωτευμένο Ελέφαντα"

ελεφ5 ελεφ1
ελεφ2 ΕΛΕΦ3
ΕΛΕΦ4 ελεφ6

1 σχόλιο:

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΑΧ! ΒΡΕ ΤΑΝΙΑ! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ