Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


7 Ιαν 2014

“Ο Μεγάλος Χνουδωτός” της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη: επιτραπέζιο παιχνίδι με συνοδευτικές καρτες και φύλλα εργασίας

 Οι συνολικά 100 αναρτήσεις του ιστολογίου για τον ΧΕΙΜΩΝΑ βρίσκονται ΕΔΩ 
και αναλυτικά ανά ανάρτηση στο ευρετήριο χειμερινών αναρτήσεων ΕΔΩ.
Ακολουθεί μία πρόταση διδακτικής αξιοποίησης του παραμυθιού "Ο Μεγάλος Χνουδωτός" της Γιολάντας Τσορώνη - Γεωργιάδη σε εικονογράφηση Daniel Howarth (Εκδ. Σαββάλας). Ένα εξαιρετικό βιβλίο για την προαγωγή της συναισθηματικής νοημοσύνης με όμορφο, εύληπτο και γεμάτο νόημα κείμενο και υπέροχη εικονογράφηση, που συνδυάζει την αγωνία, την ευαισθησία και τη γλυκύτητα και κερδίζει αμέσως  τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Ένα από τα αγαπημένα μου....

Προτείνεται αρχικά ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι που θα μπορούσε να προσαρμοστεί και να παιχθεί επίσης ως επιδαπέδιο με διαμόρφωση μικρών ομάδων παιχνιδιού. Επιπλέον, προτείνονται "ανοικτά" φύλλα εργασίας για το παραμύθι, ενώ στην τελευταία σελίδα του παραμυθιού η συγγραφέας προτείνει και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις περαιτέρω διδακτικής αξιοποίησης.

Ένα ακόμα επιτραπέζιο παιχνίδι με πολικά ζώα και εσκιμώους, θα βρείτε ΕΔΩ.


"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΝΟΥΔΩΤΟΣ"
ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

χν11 χν1
χν2 ΧΝ3
χν4 χν5
χν6 χν7
χν8 χν9
χν10

3 σχόλια:

Maro Oikonomou είπε...

Λατρεύω αυτο το παραμύθι! Πολυ καλο το επιτραπέζιο και όλο το υλικό Τάνια μου!

Διόνη Κανερνή είπε...

ΤΑΝΙΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!!!!!ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

τέλειο, αποθηκεύω και τρέχω για το βιβλίο !!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ