Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


20 Ιουν 2014

11 Ιουν 2014

Μαθηματικά παιχνίδια στην αυλή: από τη συνάδελφο Γεωργία Μουντζούρη

Ακολουθούν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για μαθηματικά παιχνίδια στην αυλή απο τη συνάδελφο 
Γεωργία Μουντζούρη.


Τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, μπορούμε να παίξουμε διάφορα παιχνίδια αναγνώρισης αριθμητικών ψηφίων. Θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
-κιμωλίες
-ένα μπαλόνι (το οποίο δεν φουσκώνουμε)
-λίγο ρύζι (με το οποίο γεμίζουμε το μπαλόνι)
ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητάμε από τα παιδιά να αναφέρουν όποιους αριθμούς θέλουν -μικρούς και μεγάλους- και τα βοηθάμε να τους σημειώσουν στην αυλή με κιμωλία. Σε μία απόσταση 2 μέτρων περίπου, από τους αριθμούς (ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που επιδιώκουμε) σχεδιάζουμε τη γραμμή αφετηρίας.
Ο παίκτης, στέκεται πίσω από τη γραμμή. Αναφέρουμε έναν από τους σημειωμένους αριθμούς και το παιδί πρέπει -χωρίς το σώμα του να περάσει τη γραμμή αφετηρίας- να πετύχει με το μπαλόνι τον αριθμό που αναφέρουμε. Κάθε παίκτης έχει 3 προσπάθειες.   


Όταν το μπαλόνι προσγειωθεί στην περιφέρεια του κύκλου, τότε, ο παίκτης έχει δικαίωμα να το ξαναρίξει.

Αν αστοχήσει και το μπαλόνι προσγειωθεί εκτός κύκλου, τότε το παιδί αναγνωρίζει τους 3-4 αριθμούς που βρίσκονται γύρω από το μπαλόνι (λ.χ. 38, 54, 4, 9). 


Εναλλακτικά, στο παιχνίδι αυτό:
1). Ζητάμε από τα παιδιά να υποδείξουν στον παίκτη τον αριθμό που πρέπει να πετύχει,
2). Ο ίδιος ο παίκτης επιλέγει και αναφέρει τον αριθμό που θέλει να πετύχει,
3). Ο παίκτης πετά το μπαλόνι τυχαία σε έναν κύκλο και αναφέρει το όνομα του αριθμού.

Εφόσον, παίξουν όλα τα παιδιά από μία φορά, ζητάμε να προτείνουν με ποιους άλλους τρόπους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους σημειωμένους αριθμούς. Ένας από τους τρόπους που τα παιδιά πρότειναν, ήταν να σχηματιστούν τριάδες έτσι ώστε:
1). Αναφέρουμε έναν αριθμό και τα παιδιά τρέχουν και πηδούν ταυτόχρονα μέσα στον κύκλο με το συγκεκριμένο ψηφίο.

2). Δίνουμε διαφορετικά παραγγέλματα για κάθε παιδί. Έτσι, κάθε μέλος της τριάδας, στέκεται σε διαφορετικό αριθμό.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα παιδιά που παρακολουθούν έχουν ρόλο ελεγκτών.

Γεωργία Μουντζούρη
MEd, Υποψήφια διδάκτορας Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
4ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης







ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ