Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


10 Αυγ 2012

Παραμύθι για το Νηπιαγωγείο

Εμπνευσμένο από τα διαδραστικα παραμύθια του BBC, το ακόλουθο παραμύθι τονίζει σε όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας το πόσο σημαντικό είναι αυτό που δημιουργούν τα μικρά παιδιά, είτε ως κατασκευή είτε ως γλωσσική έκφραση, να είναι εντελώς δικό τους δημιούργημα.

Τίτλος παραμυθιού: Η δική σου κάρτα είναι η καλύτερη!!


Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα μικρό νηπιαγωγάκι, παιδάκι του Νηπιαγωγείου θέλω να πω, που το έλεγαν Μόλυ. Οι γονείς του είχαν έρθει στην Ελλάδα πρόσφατα, από μια χώρα μακρινή που την λένε Ουκρανία. Να την εδώ που κρατάει έναν φάκελο που μόλις άφησε στο γραμματοκιβώτιο ο ταχυδρόμος, ο κύριος Κώστας. Τι να γράφει; Από ποιον να είναι;

Ο μπαμπάς την βοηθάει. Είναι ένα γράμμα από την φίλη της την Μιράντα που κάνει πάρτι!
"Τι ωραία πρόσκληση!", αναφωνεί ο μπαμπάς της Μόλυ.





Ο μπαμπάς διαβάζει την πρόσκληση στην Μόλυ. Εκείνη χαρούμενη πολύ αρχίζει να χοροπηδάει... Σκέφτεται πόσο υπέροχα θα περάσει το Σάββατο στο πάρτι της καλύτερης της φίλης. Μόλις γυρίζει η μαμά από την δουλειά, η Μόλυ της λέει αμέσως τα σπουδαία νέα και την ρωτάει πότε μπορούν να πάνε να αγοράσουν ευχετήρια κάρτα για τα γενέθλια της Μιράντας. "Θέλω να είναι όμορφη πολύ, μαμά!", λέει η Μόλυ με λαχτάρα...



Την επόμενη μέρα η Μόλυ και η μαμά της ξεκινούν για την αγορά. Πηγαίνουν σε πολλά μαγαζιά, βλέπουν κάρτες πολλές, με καρδούλες, λουλουδάκια, νεραϊδούλες και παιδάκια, μα η Μόλυ δεν μπορεί να βρει μια κάρτα που να της αρέσει πραγματικά. 


 Είναι σκεφτική και λίγο στενοχωρημένη. Ευτυχώς η καλή της η μαμά την λύση δίνει στη στιγμή.
"Δεν πειράζει, Μόλυ μου, μπορείς να φτιάξεις εσύ μια κάρτα όπως την θες και την φαντάζεσαι και είμαι σίγουρη ότι θα είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!!".  


Η Μόλυ βρίσκει την λύση καταπληκτική. Παίρνει χαρτιά, χαρτόνια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κόλλα και ψαλίδι και ετοιμάζεται να φτιάξει την ευχετήρια κάρτα για την φίλη της την Μιράντα.
"Θα βάλω τα δυνατά μου για να την φτιάξω τέλεια!!!", λέει ενθουσιασμένη και ξεκινάει την δουλειά.


Σχεδιάζει, ζωγραφίζει....


...κόβει και κολλάει...


...και σε λίγη ώρα έχει τελειώσει!


 Είναι πολύ χαρούμενη, δείχνει αμέσως την κάρτα της στον μπαμπά και την μαμά, την βάζει σε έναν φάκελο προσεκτικά και με αγωνία και προσμονή περιμένει το Σάββατο την μεγάλη στιγμή...


Στις 5 η ώρα ακριβώς το απόγευμα του Σαββάτου φτάνει η Μόλυ με τους γονείς της στο σπίτι της Μιράντας. Στα χέρια της κρατάει σφιχτά την κάρτα που έφτιαξε με τόση λαχτάρα και αγάπη για την καλύτερη της φίλη....Η μαμά χτυπάει την πόρτα, ενώ η Μόλυ κοιτάζει από το παράθυρο και βλέπει ενθουσιασμένη την όμορφη διακόσμηση που έχει ετοιμάσει η οικόγενεια της Μιράντας για τα γενέθλιά της...


"Κοιτάξτε, τι ωραία κεράκια...



...και τι υπέροχα λουλουδάκια".



"Θα περάσουμε υπέροχα σήμερα!!!"



Η Μιράντα ανοίγει την πόρτα και κάνει μια μεγάλη αγκαλιά στην φίλη της την Μόλυ, τους καλωσορίζει όλους και βέβαια παίρνει την κάρτα που της δίνει η Μόλυ.



Φαίνεται πολύ χαρούμενη. "Χρόνια πολλά, Μιράντα! Ευτυχισμένα γενέθλια!", της λέει η Μόλυ. Η Μιράντα ανοίγει τον φάκελο και μένει με ανοιχτό το στόμα. "Τι όμορφη κάρτα!!! Είναι υπέροχη!!! Σε ευχαριστώ πολύ!". "Την έφτιαξα μόνη μου", της λέει η Μόλυ όλο περηφάνια. Η Μιράντα τοποθετεί την κάρτα της φίλης της μαζί με τις άλλες...


Είναι όλες οι κάρτες πολύ ωραίες και συναρπαστικές, όμως καμιά δεν είναι σαν της Μόλυς, καμιά δεν είναι χειροποίητη, καμιά δεν κλείνει μέσα της την φαντασία και την δημιουργικότητα ενός μικρού παιδιού.




Δικαια πολύ, λοιπόν, κερδίζει το πρώτο βραβείο. Η Μόλυ δέχεται συγχαρητήρια από όλους τους φίλους και τις φίλες της..."Μα πώς την έφτιαξες τόσο όμορφη και εντυπωσιακή;;;", την ρωτούν όλοι.


"Με αγάπη στην καρδιά και με μια σκέψη γλυκιά!"

Αυτά είναι τα θαύματα που μπορούν να φτιάξουν τα μικρά παιδιά!!!






ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ