Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

12 Αυγ 2012

Τα σχήματα στο Νηπιαγωγείο

Μαθαίνοντας τα σχήματα μέσα από
 Πίνακες Ζωγραφικής του Wassily Kandinsky

Αξιοποίηση των Τεχνών στο Νηπιαγωγείο

Τα παιδιά προσπαθούν να αναγνωρίσουν τα σχήματα στους πίνακες ζωγραφικής (η εκτύπωση και πλαστικοποίηση σε διάσταση Α3 βοηθάει εξαιρετικά στον εντοπισμό των σχημάτων), ενώ σε πιο προχωρημένο επίπεδο η δραστηριότητα μπορεί να γίνει μαθηματική, καθώς καταγράφουμε τον αριθμό και το είδος των σχημάτων που τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσα στους πίνακες.

(1)


(2)


(3)
(4)(5)

                                                                                          
(6)(7)
Επίσης, ο παρακάτω πίνακας, πολύ γνωστός από τους χαρακτηριστικούς πολύχρωμους ομόκεντρους κύκλους, μπορεί να αξιοποιηθεί στο Νηπιαγωγείο για την καλύτερη εμπέδωση των γεωμετρικών σχημάτων.


Παράδειγμα εφαρμογής της τεχνοτροπίας των ομόκεντρων κύκλων (σχολικό έτος 2008)

1 σχόλιο:

Λία Μαντέσου είπε...

Αγαπημενοι πινακες και πολυ βοηθητικοι για την εκμαθηση σχηματων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ