Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


21 Αυγ 2012

Παραμύθι για το Νηπιαγωγείο - Διασκευή μύθου της Αμερικής

Ο μικρός Κοκκορής


Μια φορά και έναν καιρό ζούσε σε ένα αγρόκτημα ένας καλός αγρότης, ο Κωστής. Είχε ζωάκια πολλά, άλογα, κοτούλες, γουρουνάκια, μοσχαράκια, είχε και έναν κόκκορα, κοκκινο και στρουμπουλό, που τον λέγαν Κοκκορή. Κάθε βράδυ ο Κωστής έβαζε τον Κοκκορή μέσα στο κοτέτσι...Του Κοκκορή αυτό δεν του άρεσε πολύ, μα ήταν κόκκορας σωστός και υπάκουος πολύ...


Ένα βράδυ ο Κωστής, αφού έβαλε τον Κοκκορή στο κοτέτσι
και τακτοποίησε τα υπόλοιπα ζώα στο μαντρί, πήγε για ύπνο να ξεκουραστεί...


Πρωί-πρωί ο Κοκκορής σκαρφάλωσε σε έναν πάσσαλο ψηλά και άρχισε να κακαρίζει δυνατά, σχεδόν εκκωφαντικά:

"ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥ!!!"

Εκνευρισμένος ο Κωστής, άνοιξε το παράθυρο και είπε δυνατά:
"Φύγε από δω, βρε φωνακλά, και μου πήρες τα μυαλά!"
Τρομαγμένος ο Κοκκορής ανοίγει τις φτερούγες και τρέχει να κρυφτεί...



Μια και δυο ετοιμάζεται ο Κωστής, πλένεται, ντύνεται, τρώει πρωινό και πηγαίνει στο χωράφι και στο κτήμα, να οργώσει, να σκαλίσει, να σκάψει, να ραντίσει, τα ζωάκια να ταΐσει...Δουλειές ένα σωρό, να σου φεύγει το μυαλό....


Το βράδυ ήταν τόσο πολύ κουρασμένος, εξαντλημένος, που το μόνο που ονειρευόταν ήταν ένας γλυκός ύπνος. Για να είναι σίγουρος ότι ο Κοκκορής δεν θα τον ξυπνούσε νωρίς νωρίς το πρωί, τον έβαλε μαζί με τα γουρουνάκια στο χοιροστάσιο και πήγε, επιτέλους, να ξαπλώσει. Όμως....μόλις πρόβαλαν οι πρώτες του ήλιου ακτίνες, να σου ο Κοκκορής και ορμάει έξω από το χοιροστάσι κακαρίζοντας δυνατά, σχεδόν εκκωφαντικά:

"ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥ!!!"



"Αυτό το πτηνό θα με τρελάνει!", σκέφτηκε αγανακτησμένος ο Κωστής.
"Πρέπει να βρω μια λύση, αλλιώς δεν θα καταφέρω ποτέ να κοιμηθώ κανονικά..."






Εκείνη την ημέρα ο Κωστής, μια που με τα κακαρίσματα του Κοκκορή είχε σηκωθεί από τόσο νωρίς, ξεχορτάριασε τα λουλούδια του κήπου, έβγαλε όλα τα ζιζάνια από τις φραουλίτσες του, και έκανε όλες τις άλλες δουλειές του, ώστε όταν έφτασε το βράδυ μόλις που στεκόταν όρθιος...




"Ξέρω τι θα κάνω...", σκέφτηκε ο Κωστής.
"Θα βάλω τον κόκκορα μέσα στον σταύλο, θα κλείσω και την πόρτα και...επιτέλους...θα κοιμηθώ λιγάκι παραπάνω να ξεκουράσω το ποδαράκια μου....".

Έτσι κι έκανε ο Κωστής και πήγε για ύπνο,
ήρεμος και σίγουρος πως είχε βρει την καλύτερη λύση....



Ωστόσο....μόλις φώτισαν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου την ημέρα.....ο Κοκκορής όρμησε έξω απο τον σταύλο πηδώντας από το παράθυρο, κακαρίζοντας δυνατά, σχεδόν εκκωφαντικά:


"ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥ!!!"




"Μέχρι εδώ!!! Δεν σε αντέχω πια!!!", ούρλιαξε ο Κωστής.

Αρπάζει αμέσως τον Κοκκορή και πηγαίνει στην αγορά.
Εκεί βρίσκει τον κυρ-Θοδωρή, που ήταν πρόθυμος πολύ να κρατήσει τον Κοκκορή...



"Θα είναι σπουδαία παρέα για τις κοτούλες και τα κοτοπουλάκια μου!", είπε ο κυρ-Θόδωρής αποχαιρετώντας τον Κωστή...




Από τότε ο Κοκκορής έζησε πολύ καλά κι ήταν τρισευτυχισμένος...

Κι ο Κωστής; Τι να έγινε, παιδιά;



Ο Κωστής επιτέλους βρήκε την πολυπόθητη ηρεμία. Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκε ήρεμα σαν πουλάκι και το άλλο το πρωί δεν ξύπνησε νωρίς....





Το πρόβλημα ωστόσο είναι άλλο.
Ο Κωστής που μάλλον φάνηκε ότι είναι λιγουλάκι υπναράς... κοιμάται πλέον με τις ώρες... 



Έτσι...,

χωρίς αγρότη εργατικό, τα χωράφια ξεραθήκαν, τα λουλούθια μαραθήκαν κι όλα πια...χαθήκαν






ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ