Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατζίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

25 Σεπ 2012

Μαθαίνοντας για τη σκιά στο Νηπιαγωγείο

Το φως και η σκιά στο Νηπιαγωγείο

Παρατηρώντας τις εικόνες και τη σκιά του δέντρου που αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας (πρωί-μεσημέρι-απόγευμα), τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την έννοια της σκιάς σε σχέση κάθε φορά με τη θέση του ήλιου (την πηγή του φωτός). Πειράματα με τον φακό μπορούν να αξιοποιηθούν για περαιτέρω κατανόηση της σχετικά σύνθετης έννοιας της σκιάς αλλά και της "εξάρτησής" της από την πηγή του φωτός...

Σε ποια θέση βρίσκεται ο Ήλιος το πρωί;
Πού βρίσκεται η σκιά του δέντρου το μεσημέρι;
Τι γίνεται με την σκιά το απόγευμα ή όταν πλησιάζει το σούρουπο;
Πότε η σκιά του δέντρου είναι μεγαλύτερη και πότε μικρότερη;
Τι μας δείχνουν τα κόκκινα βέλη που βρίσκονται πάνω στις εικόνες;

Πολλοί προβληματισμοί και ερωτήματα μπορούν να προκύψουν
από τον μικρό και ενδεικτικό αυτό πίνακα αναφοράς...

Πίνακας Αναφοράς
για το Φως και τη Σκιά στο Νηπιαγωγείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ