Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


28 Σεπ 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων : Ο ταχυδρόμος σε πίνακες ζωγραφικής

9 Οκτωβρίου:
Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων
στο...Νηπιαγωγείο


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα των Ταχυδρομείων μπορούμε να κάνουμε αναφορά σε έργα ζωγραφικής που απεικονίζουν ως κεντρικό τους πρόσωπο τον...Ταχυδρόμο.
Τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφράσουν τις σκέψεις και τις εντυπώσεις του για τους πίνακες ζωγραφικής, τι παρατηρούν σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο που αναπαριστά ο πίνακας, για τα πρόσωπα, τον τρόπο ντυσίματος και ασφαλώς τον ίδιο τον Ταχυδρόμο: την στολή του, το σακί ή την τσάντα του για τα γράμματα, τον τρόπο μεταφοράς του.
Εντοπίζουν τις διαφορές με την σημερινή εποχή και κάνουν συγκρίσεις...

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως αφετηρία τον πολύ γνωστό πίνακα του Vincent Van Gogh "O Tαχυδρόμος" και να προχωρήσουμε στους υπόλοιπους πέντε που προτείνονται σε αυτήν την ανάρτηση (ασφαλώς υπάρχουν πλήθος άλλοι), συνδυάζοντας την γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών με τα ποιήματα που "συνοδεύουν" τον κάθε πίνακα ζωγραφικής. Φυσικά μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα ποιήματα ως άξονα αναφοράς και τα παιδιά να προσπαθήσουν από την περιγραφή του ποιήματος να βρουν τον σωστό κάθε φορά πίνακα.Ο μεγάλος Ολλανδός ζωγράφος Vincent Van Gogh ζωγράφισε το έργο
"Ο ταχυδρόμος", αν και η στολή του παραπέμπει περισσότερο σε...καπετάνιο.


Η παγκόσμια ημέρα των Ταχυδρομείων
μέσα από την Τέχνη της Ζωγραφικής

Ακολουθούν 5 πίνακες ζωγραφικής με κεντρικό πρόσωπο τον ταχυδρόμο
και τα 5 συνοδευτικά τους ποιήματαΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ