Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

18 Οκτ 2012

Τα αποδημητικά πουλιά στο Νηπιαγωγείο: Φύλλο Εργασίας για τα Μαθηματικά

Συνεχίζοντας την αναφορά στους τακτικούς αριθμούς, η ανάρτηση αυτή επιχειρεί να συνδυάσει την εκμάθηση των τεσσάρων πρώτων τακτικών αριθμών (πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος) με την επεξεργασία της θεματικής ενότητας "Αποδημητικά Πουλιά"

(***για επιπλέον αναρτήσεις σχετικά με την ενότητα αυτή, δες επίσης την ετικέτα "Πουλιά")

Μπορούμε να αξιοποίησουμε το φύλλο εργασίας για να δουλέψουμε με τα παιδιά στην ολομέλεια, χρησιμοποιώντας παράλληλα τον πίνακα αναφοράς που δίνεται στον σύνδεσμο http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2012/10/blog-post_18.html

Στο φύλλο αυτό γίνεται προσπάθεια να συνδυαστεί η κατανόηση του τακτικού αριθμού (στην "τακτική" ακολουθία των καλωδίων) με την γραφή του απόλυτου αριθμού (του πλήθους των πουλιών που κάθονται πάνω σε κάθε καλώδιο).


Φύλλο Εργασίας για τα Μαθηματικά:
Τακτικοί και Απόλυτοι Αριθμοί

Στο ταξίδι τους το μακρινό τα αποδημητικά πουλιά κουράστηκαν λιγάκι. Να'τα που κάθονται στην σειρά, μια μικρή ανάσα παίρνουν και σε λίγο συνεχίζουνε ξανά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ