Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


16 Οκτ 2012

Φθινοπωρινά Φύλλα στο Νηπιαγωγείο ή....

πώς τα φύλλα χάνουν το πράσινο χρώμα τους....

Γιατί τα φύλλα των φυλλοβόλων δέντρων αλλάζουν χρώμα το χειμώνα και πέφτουν; Μια συχνή ερώτηση των παιδών που βεβαίως έχει μια συναρπαστική απάντηση!

Μπορούμε να την διηγηθούμε στα παιδιά σαν παραμύθι (εξάλλου μοιάζει λίγο με παραμύθι) ή να αξιοποιήσουμε το εποπτικό υλικό της ανάρτησης σαν κάρτες ακολουθίας. Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την εκπαιδευτική ιστοσελίδα kidzone.ws.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα πράσινο φυλλαράκι.


Μέσα στο φυλλαράκι ζούσαν τρία μικροσκοπικά ανθρωπάκια: ο χλωροφυλλούλης (χλωροφύλλη), που ήταν πράσινος, ο ξανθοφυλλούλης (ξανθοφύλλη) που ήταν κίτρινος και ο καροτένιος (καροτίνη) που είχε χρώμα πορτοκαλί.
Ήταν καλά και αγαπημένα φιλαράκια...Το καλοκαίρι, ο χλωροφυλλούλης ήταν πολύ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ απασχολημένος: έπρεπε, βλέπετε να βοηθήσει το φυλλαράκι να διατηρήσει το όμορφο και λαμπερό του πράσινο χρώμα.

Κάθε μέρα, λοιπόν, έπαιρνε μπόλικη ηλιακή ενέργεια από τον καλό του φίλο τον κυριο Ήλιο,  φρέσκο, δροσερό αεράκι, νερό και χρήσιμες ουσίες από το έδαφος, τα ανακάτευε καλά-καλά και έφτιαχνε κάτι γλυκό, κάτι σαν ζάχαρη (γλυκόζη), έφτιαχνε δηλαδή το φαγητό για το μικρό μας φυλλαράκι.... Με αυτόν τον τρόπο γινόταν και ο ίδιος γερός και δυνατός...


Όλο το καλοκαίρι δούλευε ασταμάτητα και έφτιαχνε κάθε μέρα ζαχαρίτσα για το μικρό μας φυλλαράκι που παρέμενε πράσινο και λαμπερό. Ο ξανθοφυλλούλης και ο καροτένιος ζήλευαν λίγο, είναι αλήθεια: "γιατί να μην μπορούμε και εμείς να το κάνουμε αυτό;","γιατί να μην είμαστε και εμείς τόσο δυνατοί;"σκέφτονταν παραπονεμένοι.

Όμως ο καιρός περνούσε και κάποια μέρα έφτασε το φθινόπωρο: η θερμοκρασία τώρα πέφτει, αρχίζει να φυσάει και να κάνει λίγο κρύο. Ο ήλιος δεν είναι πια τόσο δυνατός. Το φυλλαράκι μας θέλει να προστατευτεί και αρχίζει να χτίζει έναν προστατευτικό "τοίχο", για να μην μπορεί να περάσει το κρύο του χειμώνα που πλησιάζει.  Όμως ο "τοίχος" είναι τόσο παχύς και δυνατός που δεν αφήνει πια τον χλωροφυλλούλη να μαζέψει νερό...και ο ήλιος δεν ρίχνει πια τις δυνατές του ακτίνες...

Χωρίς όμως νερό και χωρίς ήλιο δυνατό, ο χλωροφυλλούλης δεν μπορεί να φτιάξει το φαγητό για το μικρό μας πράσινο φύλλο. Μα και ο ίδιος αρχίζει να αδυνατίζει, ενώ οι δύο του φίλοι, ο ξανθοφυλλούλης και ο καροτένιος φαίνονται τώρα γίγαντες μπροστά του....Το φυλλαράκι μας έχει τώρα ένα πορτοκαλοκίτρινο χρωματάκι, μα καθώς δεν έχει αρκετό φαγητό να φάει για να μείνει γερό και δυνατό, πέφτει από το δέντρο, το παίρνει ο αέρας που φυσά κια το πάει μια από εδώ και μια εκεί, ώσπου πέφτει στη γη...

Εκεί γίνεται χρήσιμο λιπασματάκι, μέχρι να έρθει η άνοιξη
και νέα πράσινα φυλλαράκια να βγουν ξανά
στου δέντρου τα κλαδιά!Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ