Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

26 Οκτ 2012

Μαθαίνοντας για τα Αεροπλάνα στο Νηπιαγωγείο: οι πρώτες ιπτάμενες μηχανές του Leonardo Da Vinci

Με αφορμή την γιορτή της Αεροπορίας (βλ. ετικέτα "Αεροπορία" για σχετικές αναρτήσεις) μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά για τον σπουδαίο εφευρέτη, μηχανικό και αρχιτέκτονα Leonardo Da Vinci. Είναι γεγονός ότι περισσότερο γνωρίζουμε τον Leonardo Da Vinci ως έναν πολύ σημαντικό ζωγράφο και πολύ συχνά επεξεργαζόμαστε πίνακές του στο Νηπιαγωγείο.Η θεματική αυτή περιοχή και η γιορτή της Αεροπορίας δίνει, πιστεύω, μια πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για τις εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci (τι μάς θυμίζουν τα σχέδιά του, για ποιο λόγο διάλεξε τα συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια, πιστεύουν ότι μπόρεσε ο άνθρωπος να πετάξει με αυτές τις πρωτότυπες μηχανές πτήσης, ποιες οι πιθανές δυσκολίες που θα αντιμετώπισε). Επίσης, δείχνοντας στα παιδιά το περίφημο Ορνιθόπτερο του Leonardo Da Vinci μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να αιτιολογήσουν την ονομασία που δόθηκε στο μηχάνημα αυτό και σε τι μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με τα σημερινά σύγχρονα αεροπλάνα (αλλά και σε τι διαφέρει)....Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ