Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


12 Νοε 2012

Η γιορτή του Πολυτεχνείου στο Νηπιαγωγείο: Δραστηριότητα επέκτασης - Φιλαναγνωσία - Φύλλο εργασίας

Η 17η Νοεμβρίου πλησιάζει: με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στα πλαίσια δραστηριότητας φιλαναγνωσίας, προτείνεται η ανάγνωση του παραμυθιού "Η κυρά Δημοκρατία" της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου με εικονογράφηση του Πάνου Καψάσκη (εκδόσεις: Κέδρος). 

(**για υπόλοιπες σχετικές αναρτήσεις βλ.ετικέτα "17η Νοεμβρίου" στο πλάι)

Με την ανθρωποποίηση των κεντρικών εννοιών (Δημοκρατία - Δικτατορία) πιστεύω ότι η συγγραφέας καταφέρνει να κάνει κατανοητές δυο πολύ σημαντικές αλλά και τόσο αφηρημένες για τα μικρότερα παιδιά έννοιες. Η μοχθηρή κυρά Δικτατορία κρατώντας μια πινακίδα - πλακάτ απαγορεύει και απαγορεύει και απαγορεύει....

η μοχθηρή κυρά Δικτατορία                                                                          η καλή κυρά Δημοκρατία


Στα πλαίσια επέκτασης της ανάγνωσης του παραμυθιού προτείνεται το παρακάτω φύλλο εργασίας που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αντιληφθούν τις απαγορεύσεις που επιβάλλει η δικτατορία αλλά παράλληλα να σκεφτούν και να προβληματιστούν σχετικά και με άλλες απαγορεύσεις που δεν περιέχονται μέσα στο κείμενο του παραμυθιού...

Βρείτε το αντίστοιχο online φύλλο εργασίας στον σύνδεσμο:

Φύλλο Εργασίας: Δραστηριότητα Επέκτασης


και το ασπρόμαυρο template
3 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Eleonor Rigby είπε...

Πάρα πολύ ωραία προσέγγιση! Μπράβο!

Τάνια Μάνεση είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ