Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

18 Δεκ 2012

Τα Θεοφάνεια στο Νηπιαγωγείο: Η βάφτιση του Χριστού

Ένας από τους πιο γνωστούς πίνακες
που αναπαριστούν την βάφτιση του Ιησού Χριστού είναι αυτός του Andrea del Verrocchio.
Andrea del Verrocchio
Η ανάρτηση αυτή αξιοποιεί τον πίνακα του del Verrocchio ως προκαταβολικό οργανωτή και προτείνει έναν πίνακα αναφοράς και 2 φύλλα εργασίας για την γλώσσα με έμφαση στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας καθώς και στα κεντρικά πρόσωπα της βάφτισης του Χριστού.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης της τεχνοτροπίας ενός αναγεννησιακού έργου τέχνης και ενός έργου της βυζαντινής τέχνης. Τα παιδιά παρατηρούν και εκφράζουν εντυπώσεις, εντοπίζοντας παράλληλα ομοιότητες και διαφορές.
Άλλη μία ανάρτηση για τα Θεοφάνεια με πίνακες αναφοράς, σταυρόλεξο, παζλ, γλωσσικά παιχνίδια και φύλλα εργασίας για το γράμμα Ι (Ιησούς, Ιωάννης, Ιορδάνης) θα βρείτε ΕΔΩ.

Επίσης στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε παρουσίαση διαφανειών με πίνακες ζωγραφικής και ασπρόμαυρες ζωγραφοσελίδες
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2016/01/8.html


Πίνακας Αναφοράς (εμπνευσμένος από τον πίνακα του Andrea del Verrocchio)
1ο Φύλλο Εργασίας
2ο Φύλλο Εργασίας
και το συνοδευτικό φύλλο εργασίας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ