Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


4 Δεκ 2012

Τα συναισθήματα στο Νηπιαγωγείο: Διπλό Φύλλο Εργασίας με αφορμή τα Χριστούγεννα

Συναισθηματική Αγωγή στο Νηπιαγωγείο:
Προσεγγίζοντας τα συναισθήματα
ενός αγαπημένου ήρωα κινουμένων σχεδίων
 ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 10 αναρτήσεις για τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΔΩ.
Στην ανάρτηση αυτή προτείνεται μια δραστηριότητα που μπορεί να αξιοποιηθεί σε πιο απλή μορφή ως αναγνώριση συναισθημάτων ενός ήρωα κινουμένων σχεδίων ή σε μια πιο σύνθετη μορφή ως γραφή της λέξης που αντιστοιχεί στο συναίσθημα. Τα παιδιά παρατηρούν τις εικόνες, εκφράζουν τις σκέψεις τους για τα συναισθήματα του Ντόναλντ, αιτιολογούν τις απαντήσεις τους, διαλέγουν την κατάλληλη έκφραση που αντικατοπτρίζει το συναίσθημα και γράφουν την λέξη. Ανάλογα με το "δυναμικό" της ομάδας μπορούμε να αξιοποιήσουμε ανάλογα την δραστηριότητα στα πλαίσια επεξεργασίας της θεματικής ενότητας "Χριστούγεννα".
(**οι υπόλοιπες 24 σχετικές αναρτήσεις στην ετικέτα "Χριστούγεννα" στο πλάι).
 Διπλό Φύλλο Εργασίας για τα Συναισθήματα στο Νηπιαγωγείο
(1)

 (2)

1 σχόλιο:

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

Τάνια τι καλό..με τους αγαπημένους ήρωες.. των κινουμενων σχεδίων!!!
έξυπνο!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ