Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

21 Ιαν 2013

Ζώα και Ζωάκια στο Νηπιαγωγείο: τα ζώα και τα μικρά τους - Πίνακας Αναφοράς

Σε απάντηση συναδέλφου που ζήτησε υλικό για τα ζώα με τα μικρά τους, ακολουθούν 4 καρτέλες σε μορφή Πίνακα Αναφοράς με έμφαση στην κατάληξη του υποκοριστικού -ΑΚΙ.
Μπορεί να αξιοποιηθεί και ως γλωσσικό παιχνίδι (σκέφτομαι και λέω άλλα ζώα και ζωάκια χρησιμοποιώντας την κατάληξη -άκι).

Άλλη ενδεχόμενη αξιοποίηση των καρτών μπορεί να γίνει αν κοπούν για να γίνουν κάρτες παιχνιδιού μνήμης (memory game), όπου τα παιδιά αντιστοιχίζουν ζώο με ζωάκι, την μαμά με το μωρό...
Εξαιρετικό θεωρώ το βίντεο που ακολουθεί που έχει τις κάρτες με τα ζώα και τα μικρά τους σε μορφή παρουσίασης διαφανειών (είναι στα αγγλικά).

http://www.youtube.com/watch?v=SkyxbPeBxNA

Επισης πίνακα αναφοράς για τα ζώα με τα μικρά τους μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

http://dreamskindergarten.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8540.html

Για την διαμόρφωση των καρτελών αξιοποίησα εποπτικό υλικό από τις ακόλουθες ιστοσελίδες:

http://www.kids-pages.com/

http://www.proprofs.com/

http://www.allkidsnetwork.com/
***επίσης, στην ετικέτα του ιστολογίου "Ζώα"
υπάρχουν 60 αναρτήσεις σχετικά με το θέμα

Για φύλλα εργασίας για τα ζωά του αγροκτήματος:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_22.html

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ