Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


1 Φεβ 2013

Μαθαίνοντας για τις Φυλές της Γης στο Νηπιαγωγείο: οι φυλές της Αφρικής - Φύλλο Εργασίας

Με αφορμή την επεξεργασία της θεματικής ενότητας "Φυλές του Κόσμου", μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ακόλουθο φύλλο εργασίας, όπου τα παιδιά, αφού παρατηρήσουν τις εικόνες από τις διάφορες φυλές της Αφρικής, προσπαθούν να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές και να ταξινομήσουν τις εικόνες στο διάγραμμα Venn που δίνεται ακολούθως.

Πιο συγκεκριμένα στον ένα κύκλο τοποθετούν όσες εικόνες αναπαριστούν πολεμιστές της Αφρικής που κρατούν κοντάρι και ασπίδα, στον άλλο όσους δεν κρατούν αλλά έχουν καλυμμένο-στολισμένο το κεφάλι τους, ενώ στον κοινό κύκλο του διαγράμματος τοποθετούν όσους πολεμιστές κρατούν κοντάρι και ασπίδα και έχουν καλυμμένο-στολισμένο το κεφάλι τους. Στο τέλος μετρούν πόσες εικόνες τοποθετήθηκαν στην κάθε κατηγορία.

10 Χρήσιμες συνδέσεις για κατασκευές σχετικα με την θεματική ενότητα "Αφρική" μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο:

Για να δείτε άλλες 4 σχετικές με τις Φυλές του Κόσμου αναρτήσεις, βλ. τους ακόλουθους συνδέσμους:

Για την Κίνα (Ασία)
(α)  http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_13.html
(β)  http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_12.html

Για τους Εσκιμώους (Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός)

(α)  http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7660.html
(β)  http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4718.html


ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (διάγραμμα Venn)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ 


έγχρωμο
και ασπρόμαυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ