Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

4 Φεβ 2013

Απόκριες στο Νηπιαγωγείο: Φύλλα Εργασίας για τους Χαρταετούς....με αφορμή έναν στίχο

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΑΠΟΚΡΙΕΣ"

Η ποίηση ως προκαταβολικός οργανωτής για την εισαγωγή της θεματικής ενότητας "Χαρταετοί της Αποκριάς"
 
Με πολύ μεγάλη χαρά έλαβα από τη συνάδελφο Ευσταθία Κωσταρά από το 32ο Νηπιαγωγείο Αθηνών δύο υπέροχες ομαδικές εργασίες με αφορμή την επεξεργασία των θεματικών ενότητων "Ήλιος" και "Χρώματα". Τα παιδιά δούλεψαν πάνω στους μοναδικούς στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και έδωσαν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ τη συνάδελφο που μου έστειλε τις εργασίες.

**Για δραματοποίηση του ποιήματος "Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας" και άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις για τον Οδυσσέα Ελύτη σας παραπέμπω στο ιστολόγιο της Μαρίας Χατζηπαναγιώτου.

**Για μια επίσης ενδιαφέρουσα εικονογράφηση του ποιήματος δείτε και ΕΔΩ

**Ενδιαφέρουσα προβολή βίντεο για το ποίημα μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:


Πρώτη Ομαδική Εργασία: Με αφορμή τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το ποίημα "Γέννηση της μέρας" (δες ΕΔΩ όλο το ποίημα), τα παιδιά συνδύασαν μοναδικά την εκμάθηση των χρωμάτων με την ποίηση.

Πρώτη Ομαδική Εργασία

Δεύτερη Ομαδική Εργασία: Με αφορμή το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη "Ο ήλιος, ο ηλιάτορας", τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες εικονογραφούν το ποίημα. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό.

Ο ήλιος, ο ηλιάτορας
 Ο ήλιος , ο ηλιάτορας 
ο πετροπαιχνιδιάτορας .

Λίγο το στόμα του άνοιξε 
κι ευθύς εμύρισε άνοιξη .

Τα δέντρα κελαηδήσανε 
τα ζωντανά σουνίσανε 
κι οι άνεμοι χρωματιστούς 
γεμίσανε χαρταετούς .
Οδυσσέας Ελύτης

 Δεύτερη Ομαδική Εργασία

Οι τελευταίοι δύο στίχοι ενδέχεται να δώσουν αφορμή για εισαγωγή στην ενότητα "Χαρταετοί της Αποκριάς". Ως προκαταβολικός οργανωτής θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ένα σύνολο από γελοιογραφίες με θέμα τους Χαρταετούς, όπου τα παιδιά εκφράζουν τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους, προσπαθώντας να εντοπίσουν το στοιχείο του αστείου...Με αφορμή την θεματική ενότητα "Χαρταετοί της Αποκριάς" μπορούμε να δουλέψουμε απλές πράξεις πρόσθεσης συνδυάζοντας πίνακες ζωγραφικής και αρίθμηση.  


Επίσης, προτείνεται ένας σύνδεσμος για απλή κατασκευή χαρταετού από χαρτοσακούλα (δες ΕΔΩ για λεπτομέρειες).

Quick, Colorful Kites craft


                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

Recent Comments

Recent Comments Widget

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ