Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


25 Μαρ 2013

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Νηπιαγωγείο - 6 Φύλλα εργασίας για τα "3 μικρά Λυκάκια" του Ευγένιου Τριβιζά

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) προτείνεται ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ευγένιο Τριβιζά και πιο συγκεκριμένα στο υπέροχο παραμύθι "Τα 3 μικρά Λυκάκια".

**για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου δείτε επίσης ακόμα 2 αναρτήσεις:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/03/2_7140.html
Για την επεξεργασία του θέματος προτείνονται οι ακόλουθοι εξαιρετικοί σύνδεσμοι:
1.
http://pythagoreionip.blogspot.gr/2013/01/3.html
(τα φύλλα εργασίας της Μαρίας)
2.
http://www.pi.ac.cy/synedriodidaktikislogotexnias2011/files/ergastiria/ergastirio2_ta_3_mikra_lykakia.pdf
(διασκευή - περίληψη του παραμυθιού)
3.
http://www.slideshare.net/VOUTIOS/3-13182177#btnNext
(ακροστιχίδα)
4.
http://www.nhmc.uoc.gr/sites/default/files/Vivliaraki_LIKOS.pdf
(εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης - πολύ ενδιαφέρουσες διδακτικές προτάσεις)
5.
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CDcQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.akida.info%2Fuploads%2F1_ta_tria_mikra_likakia.ppt&ei=jLxPUaDDEYSyhAeu84CQCw&usg=AFQjCNENRBT3pyHHWJIFvnUAuiPlyJK21g&sig2=GDCxZo8C28u8LFxYLMbm5w&bvm=bv.44158598,d.ZWU
(εξαιρετικό PowerPoint με προτάσεις δραστηριοτήτων και φωτογραφικό υλικό, το οποίο αξιοποίησα για τη διαμόρφωση των ακόλουθων φύλλων εργασίας).
6.
http://iliastoutsoglidis.blogspot.gr/2012/03/blog-post_29.html
(αφίσες παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου και βίντεο με τα "3 μικρά λυκάκια") & επίσης
http://iliastoutsoglidis.blogspot.gr/2013/03/242013.html
(πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο - εξαιρετικά πρωτότυπος σύνδεσμος που βρήκε ο Ηλίας)


ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ "ΤΑ 3 ΜΙΚΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ"
(1)

(2)

και ασπρόμαυρο...
(3)

και ασπρόμαυρο...


(4)

και το συνοδευτικό φύλλο...
και ασπρόμαυρο...
(5)
Τι γίνεται στο τέλος;

(6)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ