Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


18 Απρ 2013

Πάσχα στο Νηπιαγωγείο: Μαθηματικά με πασχαλινά αβγά

ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ: 
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ 10


Η δραστηριότητα αυτή στοχεύει να εξοικειώσει τα παιδιά με τους δυνατούς συνδυασμούς των αριθμών μέχρι το 10. Τα παιδιά προτείνουν συνδυασμούς, τοποθετούν τα πασχαλινά αβγά στα καλάθια έτσι, ώστε συνολικά και τα δύο καλάθια να έχουν 10 αβγά και γράφουν τους αριθμούς στο χαρτί αναφοράς (το οποίο εκτυπώνουμε όσες φορές χρειαστεί, για να συμπληρώσουμε τους συνδυασμούς). Όλα τα αθροίσματα που προκύπτουν, θα πρέπει να μας δίνουν τον αριθμό 10.


Για αναλυτικό ευρετήριο αναρτήσεων για το Πάσχα 


Το καλάθι επίσης εκτυπώνεται δύο φορές, 
όπως και το φύλλο με τα πασχαλινά αβγά.
Το πασχαλινό καλάθι

  
Τα πασχαλινά αβγά

ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ...


ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΑ
Εναλλακτικά μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα δύο καλάθια που ακολουθούν για εξάσκηση σε αθροίσματα μικρότερα του δέκα. Επιλέγουμε το άθροισμα, τοποθετούμε τους αριθμούς στα καλαθια (με βέλκρο πάνω στο φιόγκο του καλαθιού) και τα παιδιά τοποθετούν τα αβγά που αντιστοιχούν σε κάθε αριθμό. Παρατηρούν, μετρούν, προσθέτουν και γράφουν στο φύλλο καταγραφής το αποτέλεσμα.


  ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΩΝοι συνοδευτικές καρτέλες με τους αριθμούς 
(για την εξάσκηση σε αθροίσματα μικρότερα του 10)
Επιπλέον, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το αρχικό καλάθι 
για εξάσκηση σε αφαιρέσεις.

ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

1 σχόλιο:

Maro Oikonomou είπε...

Πολύ ωραία τα φύλλα εργασίας!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ