Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


23 Απρ 2013

Πάσχα στο Νηπιαγωγείο: Τα Πάθη του Χριστού μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Η ακόλουθη ανάρτηση προτείνει μια παρουσίαση διαφανειών με γνωστά έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) εμπνευσμένα από τα Πάθη του Χριστού. Μπορούν  να δώσουν αφορμή για συζήτηση όχι μόνο σχετικά με τα γεγονότα που αναπαριστούν οι πίνακες, την χρονική ακολουθία των γεγονότων και τα συναισθήματα που δημιουργούν, αλλά και σχετικά με τα χρώματα που επιλέγει ο ζωγράφος (ποια χρώματα επικρατούν), τα πρόσωπα του κάθε πίνακα, τα ρούχα και τις κινήσεις των προσώπων. 
Επίσης, μπορούν να δώσουν αφορμή για συγκρίσεις (εντοπισμός ομοιοτήτων και διαφορών): πώς παρουσιάζεται ο Χριστός σε κάθε έναν από τους πίνακες (εκφράσεις προσώπου, ενδυμασία, συναισθήματα). Αλλά και σε επίπεδο τεχνοτροπίας μπορούν να επιχειρηθούν συγκρίσεις ανάμεσα σε έργα αναγεννησιακά (όπως του Θεοτοκόπουλου) και βυζαντινής τεχνοτροπίας, όπως αυτά που έχει συμπεριλάβει η Ανθή στην ανάρτησή της ΕΔΩ. 
Επίσης, η συνάδελφος Άννα Παππά έχει κάνει μια εξαιρετική παρουσίαση - βιογραφία για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ (παρουσίαση διαφανειών στο λογισμικό πρόγραμμα PREZI).


Δείτε την πιο πρόσφατη ανάρτηση του ιστολογίου [2020] εδώ:Για αναλυτικό ευρετήριο αναρτήσεων για το Πάσχα 

1 σχόλιο:

Lampros Lampinos είπε...

σχόλιο;;.. στα αριστουργηματα του Ελ Γκρέκο;;..μμμ... να πω ότι ήμουν από τους τυχερούς που είδα κάποια από αυτά όταν είχαν έρθει στην Εθνική Πινακοθήκη... άλλο να τα βλέπεις από κοντά, έτσι είναι...
Πολύ όμορφη, λοιπόν, η ανάρτηση.. η τέχνη στα πάθη με τον Ελ Γκρέκο είναι πολύ όμορφη ιδέα!
και βέβαια..
Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ