Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


27 Μαΐ 2013

Τα ζώα της θάλασσας στο Νηπιαγωγείο: Ο μύθος του Αρίωνα με το Δελφίνι

Η ακόλουθη ανάρτηση προτείνει δύο σταυρόλεξα με συνοδευτικό εποπτικό υλικό για τη διδακτικη αξιοποίηση του μύθου του Αρίωνα με το Δελφίνι. 
Ο ακόλουθος σύνδεσμος δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τον μύθο, φτιαγμένο από μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, που στηρίζεται στις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών. 
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε διδακτικά το βίντεο, δημιουργώντας τις δικές μας εικαστικές δημιουργίες και γράφοντας συνοδευτικές λεζάντες ή δραματοποιώντας τον μύθο. 

Επίσης, προτείνονται δύο σταυρόλεξα, δύο βιβλιοπροτάσεις και συνοδευτικές κάρτες αναφοράς για τον μύθο.
(ενδιαφέρον βίντεο)
http://www.env-edu.gr/packs/Dolphin/site%20delfini/O%20ARIWNAS%20KAI%20TA%20DELFINIA.htm (ενδιαφέρουσα σύνδεση με το κείμενο του παραμυθιού και εικόνες από την τέχνη)
(ένα πρωτότυπο βιβλίο pop-up για τον μύθο)
(ένα επίσης ενδιαφέρον βίντεο, δυστυχώς στα αγγλικά, με παιδική εξαιρετική εικονογράφηση). 

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ- ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΑΡΙΩ1 ΑΡΙΩ3
ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΘΟ
αριω5 αριω6
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΡΙΩ4


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.1 σχόλιο:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ