Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


3 Ιουν 2013

Καλοκαίρι στο Νηπιαγωγείο: Παρουσίαση Διαφανειών στο λογισμικό Prezi με ενσωματωμένα βίντεο


Η ακόλουθη ανάρτηση προτείνει μια παρουσίαση διαφανειών για το καλοκαίρι. Είναι μια παρουσίαση φτιαγμένη στο λογισμικό πρόγραμμα παρουσιάσεων PREZI. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που κάνει τις παρουσιάσεις πολύ περισσότερο ελκυστικές και διαδραστικές, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Κλικάρετε πάνω στο βέλος στο μέσο της οθόνης και ύστερα από μικρή αναμονή, ξεκινά η παρουσίαση την οποία μπορείτε να προχωρήσετε πατώντας στο δεξί βέλος ή να την δείτε σε προβολή πλήρους οθόνης πατώντας το σύμβολο στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης (με τα βέλη που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της παρουσίασης μπορείτε να προχωρήσετε την παρουσίαση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω). Για να δείτε το βίντεο από την αρχή πατήστε RESTART από το μενού που ανοίγει στο πλάι. Τα ενσωματωμένα βίντεο προτείνουν με απλό και εύληπτο τρόπο την προστασία μας από τον ήλιο με τη χρήση του αντιηλιακού, μια εξερεύνηση σε μορφή καρτούν του κόσμου του θαλάσσιου βυθού καθώς και ένα αστείο τραγούδι (στα αγγλικά) με συνοδευτικό animation.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΔΩ

(για οδηγίες εγκατάστασης και αποθήκευσης της παρουσίασης στον υπολογιστή ΚΛΙΚ ΕΔΩ.)

Προσθέτω αυτήν την παράγραφο, για να ευχαριστήσω θερμά τις συναδέλφους για τα θετικά τους και ανατροφοδοτικά τους ηλεκτρονικά μηνύματα και σχόλια σχετικά με αυτήν την παρουσίαση. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την φίλη και εξαιρετική συνάδελφο Μίκα για τις επισημάνσεις της. Ήθελα να επισημάνω (θεωρείστε το παράλειψη) ότι "γνώρισα" τυχαία αυτό το πρόγραμμα σε ένα συνέδριο, στο οποίο μία συνάδελφος της Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιά έκανε την εισήγησή της. Πήρα από εκείνη μερικές βασικές πληροφορίες και έψαξα αρκετά, για να δω πώς λειτουργεί. Η αλήθεια είναι ότι ενώ φαίνεται δύσκολο, στην πραγματικότητα είναι απλό (στις βασικές τουλάχιστον λειτουργίες του) και μπορεί να κάνει τη "δουλειά" στο Νηπιαγωγείο πιο ευχάριστη - είναι ένα ακόμα συμπληρωματικό εργαλείο. Δυστυχώς, για τα προσεχή μερικά χρόνια (μάλλον αρκετά) δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορώ να παρακολουθήσω πρόγραμμα επιμόρφωσης Β' επιπέδου (ούτε καν Α' επιπέδου), καθώς δεν είμαι ούτε μόνιμη ούτε αναπληρώτρια νηπιαγωγός, επομένως στο μέτρο του δυνατού προσπαθώ εμπειρικά και μόνο εμπειρικά (και με την καλή και υποστηρικτική διάθεση συναδέλφων της Πληροφορικής) να προσεγγίσω έννοιες, εργαλεία και λογισμικά που θεωρώ χρηστικά για την Προσχολική Αγωγή. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες παρουσιάσεις σε άλλες θεματικές ενότητες.


4 σχόλια:

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΟ!!!!!!!!!!1

Μίκα Παντελέων είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!ΤΟ PREZI ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ WEB 2.0 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ...ΤΑΝΙΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δέσποινα Παρταλά είπε...

Τάνια, καταπληκτικό!!!!

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΤΑΝΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!! ΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ. ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΠΟΥΕΡ ΠΟΪΝΤ; ΑΥΤΗ Η ΑΤΙΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΣΟΥΠ ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ. ΦΙΛΙΑ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ