Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατζίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

28 Σεπ 2013

Συναισθηματική Αγωγή στο Νηπιαγωγείο: Μαθαίνοντας για τον Φόβο - 18 Βιβλιοπροτάσεις και μάσκες για ένα παραμύθι

Στο πλαίσιο της συναισθηματικής αγωγής στο Νηπιαγωγείο, μπορούμε να διαβάσουμε, να δραματοποιήσουμε ή να παίξουμε ως κουκλοθέατρο κάποιο από τα πολλά βιβλία που κυκλοφορούν και μας μιλούν για τον φόβο και τις παιδικές "φοβίες".

Ακολούθως, προτείνονται 18 βιβλία για τον Φόβο και δίνονται σε ασπρόμαυρο template οι εικόνες των ζώων από το εξαιρετικό παραμύθι "Όποιος τον φόβο ξεπερνά, πράγματα κάνει θαυμαστά!" που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο δραματοποίησης του παραμυθιού ως μάσκες σε γλωσσοπίεστρα ή εναλλακτικά για "στεφανάκια ρόλων".

Τα παιδιά αναλαμβάνουν τους ρόλους των ζώων που παρουσιάζονται στο παραμύθι. Τι φοβόταν το κάθε ζώο; Πώς ξεπέρασε τον φόβο του; Ποιος βοήθησε;

Γενικά για τα συναισθήματα, μπορείτε ΕΔΩ (ετικέτα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ) να δείτε τις υπόλοιπες
11 αναρτήσεις του ιστολογίου.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ - 18 ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


ΦΟ5ΦΟ6ΦΟ7


Ακολουθούν οι ασπρόμαυρες εικόνες των ζώων που είναι οι ήρωες του σπουδαίου παραμυθιού 
"Όποιος τον φόβο ξεπερνά, πράγματα κάνει θαυμαστά!"

ΦΟ1 ΦΟ2 ΦΟ3 ΦΟ4


2 σχόλια:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΡΑΤΩ! ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ! :)

hamomilaki Anthemis είπε...

Ο Στερόπης, ο Βρόντης και ο Άργης: Ένα παραμύθι για να μη φοβούνται τα παιδάκια τα αστραπόβροντα

Ένα παραμύθι από το χαμομηλάκι
Μπορεί να σας ενδιαφέρει :)

http://hamomilaki.blogspot.gr/2011/04/steropis-vrontis-argis-paramythi.html

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ