Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


1 Σεπ 2013

Επιτραπέζιο παιχνίδι για την πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!

Ακολουθεί ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που μπορεί να αξιοποιηθεί ως δραστηριότητα γνωριμίας κατά τις πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Όταν το παιδί “πέσει” σε τετράγωνο με βατραχάκι, σηκώνει μία από τις συνοδευτικές κάρτες που δίνονται και απαντάει στην ερώτηση της κάρτας. Στο τέλος του παιχνιδιού και αφού έχουν μιλήσει όλα τα παιδιά, μπορούμε να κάνουμε συμπληρωματικές ερωτήσεις, για να δούμε αν θυμούνται όσα ειπώθηκαν ή για να συζητήσουμε περισσότερα θέματα, που θα εξυπηρετήσουν την εξοικείωση των παιδιών με το καινούριο περιβάλλον. Δίνεται και μια καρτέλα με κενές κάρτες για να συμπληρωθούν με άλλες επιπλεόν ερωτήσεις. 

Προσαρμοσμένο και μεταφρασμένο από την ιστοσελίδα:
http://literacyteachermomof3.blogspot.gr/2012/08/creating-caring-classroom.html

ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: 
Ευρετήριο αναρτήσεων ΕΔΩ.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ!

παι1 παι2 παι3 παι4
παι5

4 σχόλια:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ! ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! ΦΙΛΙΑ!

Maro Oikonomou είπε...

ΤΕΛΕΙΟ!!!

Τάνια Μάνεση είπε...

Μαρία μου και Μάρω μου, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Φιλιά πολλά....καλή αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη δραστηριοτητα!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ