Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Σχετικά με τις αναρτήσεις στο Slideshare: Δυστυχώς, το υλικό που έχει τα προηγούμενα χρόνια αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Slideshare εδώ και λίγο καιρό δεν είναι δωρεάν προσβάσιμο. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε πλέον να το "κατεβάσετε" δωρεάν. Προφανώς και ως δημιουργός ΔΕΝ ενημερώθηκα για την αλλαγή αυτή και βεβαίως το υλικό έχει ανέβει δωρεάν και ΔΩΡΕΑΝ διατίθεται (ή θα όφειλε να διατίθεται). Επειδή είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των δημοσιεύσεων που έχω κάνει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα χρειαστώ σημαντικό χρονικό διάστημα να ανεβάσω το υλικό στο drive μου και να επικαιροποιήσω όλες τις αναρτήσεις. Για τον λόγο αυτό, όποια/ος συνάδελφος προσπαθεί να ανακτήσει το υλικό και δεν μπορεί, ας μου στέλνει μήνυμα με τον σύνδεσμο της ανάρτησης που χρειάζεται και θα τον επικαιροποιώ άμεσα, για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεστε [μέχρι να ολοκληρώσω την επικαιροποίηση όλων των αναρτήσεων]. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε όποια παρουσίαση σας ενδιαφέρει, με επικόλληση του συνδέσμου στην ιστοσελίδα https://www.slidesharedownloader.com/. Σας ευχαριστώ.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


1 Νοε 2013

Το γράμμα Κ,κ στο Νηπιαγωγείο: διδακτική αξιοποίηση ενός βίντεο με εποπτικό υλικό


Με αφορμή τη συζήτηση για τα φθινοπωρινά φύλλα και τα χρώματά τους, (κίτρινο, καφέ, κόκκινο) μπορούμε να μιλήσουμε για το γράμμα Κ,κ.
Στον σύνδεσμο: 
http://www.youtube.com/watch?v=If5cExtf-m8
μπορείτε να βρείτε το βίντεο για το γράμμα Κ,κ και τις 3 κοκκαλιάρες καραμέλες από την εξαιρετική δουλεία της Σοφίας Μαντούβαλου. 

Το κείμενο του βίντεο έχει ως εξής:

Έναν καιρό και μία φορά, μπορεί τώρα ή παλιά, 3 κοκκαλιάρες καραμέλες κυκλοφορούν και κάνουν τρέλες. Μία κοκκαλιάρα καραμέλα με μία κόκκινη κορδέλα, κορμί σαν κυπαρίσσι, νερό κρύο από την βρύση, με καμάρι περπατάει, πασαρέλα κυνηγάει.
"Καλημέρα, καλησπέρα, καλησπέρα, καλημέρα", στον καθρέφτη όλη μέρα, κουνιέται και λυγιέται, φόρεμα συλλογιέται. "Καλημέρα, καλησπέρα, καλησπέρα, καλημέρα", παρέα κάνει με την χτένα, δεν μιλάει σε κανένα, τα μαλλιά της καστανά, κυματίζουν κατσαρά. Μια κοκκαλιάρα καραμέλα με μια κίτρινη κορδέλα, κούκλα απ' την Καλαβρία σταματά κυκλοφορία. Κόκορας τη συναντάει, με καπέλο χαιρετάει, κολακείες την κερνάει και χαμόγελα σκορπάει. Κότα μ'ένα καροτσάκι με μικρό κοτοπουλάκι, κατάκαρδα το παίρνει, με τα λόγια της τον δέρνει, θυμός μέσα της καλπάζει, άγρια πολύ τον κατσαδιάζει. "Καλημέρα, καλησπέρα" στον καθρέφτη όλη μέρα, καλλίγραμμη, καμαρωτή την κορώνα επιθυμεί. Καθυστέρηση καμία, πάει προς τα καλλιστεία, κυνηγά επιτυχία. Η καλύτερη νικάει, η πιο όμορφη κερνάει, κατσαρίδα προσπερνάει, κραυγές βγάζει και το σκάει. Κλάματα και οδυρμοί, κακότυχη είναι πολύ. "Καλησπέρα, καλημέρα", τραγουδάει όλη μέρα, η φωνή σαν καραμούζα και οι κατσαρίδες σούζα. Καλλίφωνη, καμαρωτή, καθόλου δεν καθυστερεί, καριέρα επιθυμεί τρανή, καλλιτέχνης στη σκηνή. Στην καρέκλα καθιστός, κόσμος πολύς και διαλεχτός, την κιθάρα της αρπάζει, πολύ δυνατά κραυγάζει, καραμούζα χαλασμένη, καθαρή φωνή δεν βγαίνει. Όλα τα κακά παιδάκια την παίρνουν με τα κρεμμυδάκια. Κατακόκκινη, αρρωσταίνει και κατάκαρδα το παίρνει, κρύβεται στο καμαρίνι και ποτέ δεν ξαναβγαίνει.
Ακολουθεί το εποπτικό υλικό με κάρτες αναφοράς
για τη διδακτική αξιοποίηση του βίντεο. 
κ5 Κ1
Κ2 Κ3

2 σχόλια:

15ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Φαίη Τριγώνη είπε...

περασε απο το μπλογκ μου να παραλαβεις το βραβειακι σου...http://nipiagogosapotapente.blogspot.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ