Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


30 Δεκ 2013

Το γράμμα Ι,ι στο Νηπιαγωγείο: το Ι,ι του Ιανουαρίου – 23 χρήσιμες συνδέσεις, βίντεο και 8 διπλές κάρτελες γραφής

Ακολουθούν 23 χρήσιμες συνδέσεις για το γράμμα Ι,ι του Ιανουαρίου, το βίντεο του Ιπτάμενου Ιπποπόταμου και συνοδευτικές καρτέλες γραφής για τη γωνιά γραφής.

[Επικαιροποιημένη ανάρτηση: Ιανουάριος 2022]
1.
http://dreamskindergarten.blogspot.gr/2011/07/blog-post_2234.html
(εικονογραφημένο λεξικό για το γράμμα Ι,ι)
2.
http://www.kidsactivities.gr/%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1/%CE%B9-%28%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1%29/
(φύλλο εργασίας - το Ι,ι της Ίριδας)
3.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2084.html
(φύλλο εργασίας για το γράμμα Ι,ι)
4.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2012/12/blog-post_31.html
(φύλλο εργασίας: το γράμμα Ι,ι του Ιανουαρίου)
5.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_21.html
(το γράμμα Ι,ι των 3 Ιεραρχών)
6.
(φύλλο εργασίας)
7.
(φύλλα εργασίας και online παιχνίδι)
8.
(κάρτες αναφοράς με λέξεις που ξεκινούν από Ι)
9.
(φύλλο εργασίας)
10.
(βίντεο για το γράμμα Ι,ι)
11.
(καρτέλες αναφοράς με λέξεις που ξεκινούν από Ι)
12.
(σπιτάκια γραμμάτων)
13.
(ένα γράμμα, μία φωνούλα)
14.
("Ιπποπόταμε, πού πας;" τραγούδι από το μάθημα "Ιστορίες" της Α' Δημοτικού)
15.
("Ο ιπτάμενος ιπποπόταμος", από τη σειρά Ένα γράμμα, μια ιστορία)
16.
(εικονογραφημένο ποίημα για το γράμμα Ι "Η Ισιδώρα έχει ίωση")
17.
(βίντεο για το γράμμα Ι,ι)
18.
(πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το γράμμα Ι,ι)
19.
(τροχός για το γράμμα Ι,ι)
20.
(τυφλοπόντικες)
21.
(κουίζ για το γράμμα Ι,ι)
22.
23.
(online φύλλο εργασίας)


ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
"Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ "ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Έναν καιρό και μια φορά, μπορεί τώρα ή παλιά, ιπποπόταμος χοντρός, ικανός και τρομερός στις εξετάσεις περνάει, στη Σχολή Ικάρων πάει. Ιδέα δεν είχε ο φτωχός, πώς να πάει ίσια εμπρός, τον ίσκιο του κοιτάει, ιδρώνει και το σκάει. Στον αέρα ισορροπία κατακτά με ευκολία, στους αιθέρες ιστορία γράφει δίχως δυσκολία. Περιπέτεια στον ισθμό, στης αράχνης τον ιστό πέφτει μ'άνεμο ισχυρό πάνω σε ιστιοπλοϊκό. Βόλτα πάει στην Ικαρία και θαυμάζει τα τοπία, του αρέσει η ιχνογραφία και η Φυσική Ιστορία. Βλέπει και την Ιταλία και ονειρεύεται ιππασία,  δύο ιππόκαμποι ιππότες κάνουνε ιπποδρομία και έρχονται ισοπαλία. Άγκυρα ρίχνει στην Ινδία, περνάει η θεομηνία, φτάνει στην Ιαπωνία. Πετάει στην Αμερική, περιέργεια ικανοποιεί, ινδιάνους βλέπει ιθαγενείς να είναι άριστοι ιππείς. Στην Ιθάκη από ανοησία...χάνει την ισορροπία και τον γράφει η ιστορία. Σε ισόγειο ιατρείο με ιώδιο για παρέα και ελπίδα ιερέα, ονειρεύεται ο φτωχός, ίσως γίνει χαρταετός...


ι9 Ι1
Ι2 Ι3
Ι4 Ι5
Ι6 Ι8
Ι7

Μπορεί να συνδυαστεί και με το τραγούδι 
"Δέκα Ινδιάνοι Μικροί":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ