Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

29 Ιαν 2014

Μυθολογία στο Νηπιαγωγείο: 12 παζλ για τους 12 θεούς του Ολύμπου


Με αφορμή την εξαιρετική ανάρτηση της συναδέλφου Ελένης για τους θεούς του Ολύμπου που θα βρείτε στον σύνδεσμο
προτείνονται ακολούθως παζλ με τους 12 θεούς του Ολύμπου με βάση τα κεντρικά σημεία αναφοράς για τον κάθε θεό.

19 αναρτήσεις για τους 12 θεούς του Ολύμπου, θα βρείτε ΕΔΩ.

Έτσι, ο Δίας εμφανίζεται με τον θρόνο του αρχηγός όλων των θεών που μένουν στον Όλυμπο, με τον αετό και τους κεραυνούς του, με τη γυναίκα του την Ήρα, καθώς επίσης και με το άρμα του.

Η Ήρα, προστάτιδα της οικογένειας και του γάμου εμφανίζεται με τον άντρα της, τον Δία, τα αγαπημένα της ζώα, το παγώνι και τον κούκο, το σκήπτρο της αλλά και το ρόδι που συνήθως κρατάει.

Η Αφροδίτη, γεννημένη στην Κύπρο από τον αφρό της θάλασσας, εμφανίζεται με τον άντρα της, τον Ήφαιστο, τον γιο της, τον φτερωτό θεό Έρωτα, ενώ το όνομά της έχει πάρει και ο πλανήτης Αφροδίτη.

Ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, εμφανίζεται με το άρμα του, την τρίαινα και το δελφίνι που είναι το αγαπημένο ζώο του. Έχει και αυτός τον δικό του πλανήτη, ενώ σε αυτόν είναι αφιερωμένος και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η Άρτεμις, θεά του δάσους και των βουνών, θεά του κυνηγιού και δίδυμη αδερφή του θεού Απόλλωνα, εμφανίζεται με το τόξο, τα βέλη και την φαρέτρα της, ενώ αγαπημένο της ζώο είναι το ελάφι.

Η θεά Αθηνά με την περικεφαλαία, την πανοπλία, την ασπίδα και το δόρυ της, θεά της σοφίας, εμφανίζεται με τα αγαπημένα της ζώα, το φίδι και την κουκουβάγια, αλλά και με το αγαπημένο της δέντρο, την ελιά.

Ο Ήφαιστος, θεός της φωτιάς και της μεταλλουργίας, εμφανίζεται με την λαβίδα του, την γυναίκα του Αφροδίτη, την μητέρα του Ήρα, αλλά και την γυναίκα που ο ίδιος δημιούργησε, την Πανδώρα.

Η Δήμητρα, θεά της γεωργίας και της καλλιέργειας, εμφανίζεται με τον πατέρα της Κρόνο, την μητέρα της Ρέα, την κόρη της Περσεφόνη (που της άρπαξε ο θεός Πλούτωνας με το άρμα του), τις 4 εποχές, και τα σύμβολά της, το δρεπάνι και το σιτάρι.

Ο Άρης, θεός του πολέμου, εμφανίζεται με τα όπλα και το άρμα του, την αγαπημένη του Αφροδίτη, τους γονείς του Δία και Ήρα, ενώ έχει δώσει το όνομά του στον κόκκινο πλανήτη, τον Άρη.

Ο Απόλλωνας, δίδυμος αδερφός της Άρτεμης, θεός της μουσικής και του τραγουδιού, εμφανίζεται με την λύρα του (η πρώτη του λύρα ήταν φτιαγμένη από καβούκι χελώνας), το αγαπημένο του φυτό, τον ηλίανθο, και την Δάφνη που οι θεοί μεταμόρφωσαν σε δέντρο, για να γλυτώσει από το "κυνήγι" του Απόλλωνα που την κυνηγούσε.

Ο Ερμής, αγγελιαφόρος των θεών, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, εμφανίζεται με τον πέτασο, τα φτερωτά του σανδάλια και το φτερωτό του καπέλο, ενώ αποτελεί σύμβολο των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Ο Διόνυσος, θεός του κρασιού, της χαράς, του γλεντιού αλλά και του θεάτρου, εμφανίζεται με τους φίλους του, Σάτυρους και Σειληνούς, την μητέρα του Σεμέλη και τον πατέρα του τον Ποσειδώνα.

Η Εστία (της οποίας τη θέση στο δωδεκάθεο πήρε ο Διόνυσος), θεά του σπιτιού και της οικογένειας, εμφανίζεται με την φωτιά-εστία, την μητέρα της Ρέα και τον πατέρα της Κρόνο.

Τα παζλ των 12 θεών του Ολύμπου

ΒΙ14 θ1 θ2 Θ3 Θ4 Θ5 Θ6 ΒΙ7  ΒΙ9 ΒΙ10ΒΙ8 ΒΙ13ΒΙ11  ΒΙ112
ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΜΑΖΙ
ΒΙ15

2 σχόλια:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟ! ΣΩΖΩ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΩ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

φοβερή-εκπληκτική δουλειά Τάνια, μπράβο !!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ