Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


27 Ιαν 2014

4 Παιχνίδια για τις Ελεύθερες Δραστηριότητες με θέμα τα ζώα σε χειμερία νάρκη


Με αφορμή την ανάρτηση της Αριάδνης με προτάσεις για χειμερινά παιχνίδια στο πλαίσιο των ελεύθερων δραστηριοτήτων στο νηπιαγωγείο, προτείνονται ακολούθως 3 παιχνίδια με θέμα τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη (ύπνο).

Για τον τρόπο παιχνιδιού των δραστηριοτήτων που προτείνονται, δείτε την ανάρτηση της συναδέλφου στον σύνδεσμο


Στο πρώτο παιχνίδι δίνεται η καρτέλα παιχνιδιού (εκτυπώνεται δύο ή τρεις φορές - όσοι δηλαδή είναι κάθε φορά οι παίκτες), κάρτες με αρκουδάκια που κόβονται για να συμπληρωθούν στην διάρκεια του παιχνιδιού και κάρτες κενές, για να της ζωγραφίσουν τα ίδια τα παιδιά και να αξιοποιηθούν στο παιχνίδι.

παι10 παι12 παι2 παι11

Στο δεύτερο παιχνίδι δίνεται η καρτέλα παιχνιδιού (που επίσης εκτυπώνεται δύο ή τρεις φορές ανάλογα με τον αριθμό των παικτών). Είναι στην ουσία ένα παιχνίδι μνήμης και οι στρογγυλές κάρτες που δίνονται απεικονίζουν τόσο ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη όσο και ζώα που δεν "κοιμούνται" τον χειμώνα.

παι3 παι4 παι5

Στο τρίτο παιχνίδι δίνεται το template μια σπηλιάς, όπου τα παιδιά διαλέγουν από τις στρογγυλές κάρτες του προηγούμενου παιχνιδιού, τοποθετούν στην σπηλιά ένα ζώο που πέφτει σε χειμερία νάρκη, βάζουν μπροστά έναν βράχο (δίνονται 3 διαφορετικά templates) και περιγράφοντας το ζώο καλούν τον συμπαίχτη να μαντέψει ποιο ζώο κρύβεται στην σπηλιά. Είναι το αντίστοιχο παιχνίδι με το "μαγικό καπέλο του χιονάνθρωπου" που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο που δόθηκε στην αρχή της ανάρτησης.

Το παιχνίδι αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με το τέταρτο παιχνίδι που προτείνεται που είναι εμπνευσμένο από την ανάρτηση της Σέβας και το οποίο μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο

Δίνεται η σπηλιά και 10 αρκουδάκια. Η σπηλιά εκτυπώνεται δύο φορές και νικητής στο παιχνίδι είναι όποιος καταφέρει να βάλει και τα 10 αρκουδάκια για ύπνο μέσα στην σπηλιά. Η συνάδελφος έχει προτείνει το παιχνίδι με αρκουδάκια-ζελεδάκια, μια εξαιρετική πρόταση που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο που δόθηκε.


παι9 παι6 παι7 παι8

2 σχόλια:

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!1

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

Α ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΑΜΕ ΧΕΧΕΧΕ ΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ